VIDEO INTERVISTË | Orce Gjorgjievski: Institucionet po flenë, mos bëni cirk me ndotjen e ajrit në Kisella Vodë

Orce Georgievski - Kryetar i Komunës së Kisella Vodës / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Shërbimet inspektuese të komunës Kisella Vodë veprojnë sipas kompetencave të tyre kur bëhet fjalë për ndotjen e ajrit nga objektet industriale në komunë. Megjithatë, veprimi jashtë autoritetit të shërbimeve komunale gjithashtu mund të prodhojë një vepër penale për të cilën dikush mund të paraqesë një kallëzim penal kundër jush. Në këtë kontekst, dua të theksoj se fabrika e çimentos Usje ka një leje të integruar A, dhe nga këtu qyteti i Shkupit është përgjegjës për kontrollin e ndotjes së ajrit, por nuk e di pse po flenë. Po flenë edhe institucionet shtetërore mjedisore. As nuk e toleroj dhe as nuk mund të ndaloj asgjë me punë. Apeloj që me ndotjen e ajrit në Kisella Vodë dhe në Shkup të mos lëvizim topin dhe të bëjmë cirk të panevojshëm. Këtë, ndër të tjera, e ka theksuar kryetari i komunës së Kisella Vodës Orce Gjorgjievski gjatë paraqitjes së ftuar në emision “Shtypi i mëngjesit”. Kryetari Gjorgjievski iu referua edhe marrëdhënieve me kryetaren e Shkupit Danela Arsovska.

- Në vitin e ri kemi raporte dhe marrëdhënie zyrtare me znj. Arsovska. Dhe nuk mund të them se në vitin e ri kam pengesa nga ajo, gjë që nuk ka qenë viti i kaluar. Besoj se nuk lejohet të bllokohen projekte dhe ide nga ndonjë komunë, e jo sidomos nga kryetari i Shkupit, për projekte për zhvillimin e komunave. Megjithatë, shpresoj se bashkëpunimi me Arsovskën këtë vit do të jetë më i mirë se vitin e kaluar - theksoi shkurt Gjorgjievski.

Gjorgjievski foli edhe për transparencën e komunës.

- Transparenca dhe llogaridhënia e komunës janë një nga prioritetet e meje dhe ekipit tim. Edhe pse nuk e di pse buxheti i këtij viti dhe llogaria përfundimtare për vitin e kaluar nuk janë publikuar ende në faqen e komunës, shpresoj që kjo të bëhet në një periudhë sa më të shkurtër kohore. Në të njëjtën kohë, dua të theksoj se transparenca më e madhe nuk arrihet brenda natës. Në këtë kontekst dua të theksoj se komuna aktualisht është duke punuar në sistemin e saj të ri që do të mundësojë digjitalizim më të madh të shërbimeve komunale - thotë Gjorgjievski.

Kryetari i Komunës së Kisella Vodës, lidhur me atë nëse ka korrupsion në sportelet në administratë por edhe te punëtorët e komunës, theksoi se nuk është i njohur me asnjë shembull dhe njëherit theksoi se inkurajon qytetarët nëse kanë informacione të tilla që të informoni menjëherë autoritetet.

- Akuzat nga pushteti i djeshëm në komunën e Kisella Vodës se paratë e qytetarëve po shpenzohen për punë partiake janë më se absurde, janë qesharake dhe i hedh kategorikisht. Është kështu sepse kur erdha në postin e kryetarit kam sjellë me vete një ekip njerëzish me të cilët punoj dhe zbatoj planet dhe politikat e mia. Këta nuk janë njerëz partiakë, por profesionistë që punojnë sipas kushteve në komunë. Për mua dhe punën time nuk ka parti, ka vetëm interes të qytetarëve - theksoi kryetari Gjorgjievski.

Gjordjievski foli për buxhetin e komunës së Kisella Vodës, ku theksoi se ai është i zhvilluar dhe se me gjithë sfidat me të cilat ballafaqohen, është në gjendje të mirë financiare.

“Kemi një buxhet zhvillimor, i cili duhet të theksoj se është kaq i madh për herë të parë, nga ana tjetër kemi një gjendje të mirë financiare pavarësisht nga të gjitha sfidat me të cilat u përballëm vitin e kaluar dhe po përballemi, siç është kriza energjetike. kriza ekonomike e kështu me radhë. Besoj se jemi në rrugën e duhur nga një komunë e rrënuar, e dini se Kisella voda ka qenë e vlefshme për shumë vite për një komunë në të cilën praktikisht nuk është investuar asgjë. Jemi në rrugë të mbarë për ta ngritur në një nivel më të lartë, nivel që e meritojnë bashkëqytetarët e mi, gjegjësisht secili të marrë kushte humane për jetë që i meriton në shekullin e 21-të, tha kryetari Gjorgjievski.

Gjatë vizitës së tij ai tregoi se e ka trashëguar bashkinë me një borxh prej 3 milionë lekësh, por falë ekipit që bashkëpunon me të dhe operimit të amvisërive është në fazën përfundimtare të pastrimit të të gjitha borxheve.

– Unë si kryetar e kam trashëguar bashkinë me një borxh mbi 3 milionë. Më duhet të theksoj se jemi në fazën përfundimtare të përgatitjeve për pastrimin e të gjitha borxheve, gjë që flet për mirëmbajtjen e shtëpisë sonë, timen dhe ekipit tim në periudhën e kaluar. Nga ana tjetër, ju keni qenë dëshmitarë vitin e kaluar dhe sipas planit, sipas propozimit të buxhetit për këtë vit, shihet se në Kisella Vodë nuk është bërë asnjëherë ndërtim, por edhe këtë vit do të ndërtohet përmes programet e zhvillimit që sollëm. Duhet të theksoj se këtë e bëjmë së bashku me këshilltarët, sepse pa mbështetjen e tyre kryetari nuk mund të funksionojë dhe të realizojë plotësisht projektet e tij, tha ai.

Gjordjievski po ashtu përkujtoi se si kryetar komune nuk ka shpenzime dhe kursimet prej tyre janë investuar si ndërhyrje në një çerdhe në Kisella Vodë.

- Për sa i përket punëve shtëpiake, vitin e kaluar kam pasur 0 shpenzime për ekipin kombëtar, sot kam ardhur në studio me automjetin tim privat, kështu që gjithçka që u kam premtuar bashkëqytetarëve të mi një vit më parë, këto nuk janë shpenzime të mëdha. E kam fjalën për kombëtaren, karburantet, automjetet e kështu me radhë, shpenzimet e kabinetit, të cilat në të kaluarën ishin mijëra euro, nuk janë një zë shumë serioz sipas buxhetit. Këtu do të përmend se kemi pasur një ndërhyrje në një nga kopshtet në Kisella Vodë, ndërhyrja në kopshte, gjegjësisht shtroja, dritaret e reja dhe rikonstruksioni i kuzhinës është bërë me paratë që janë kursyer nga ato që janë shpenzuar në. e kaluara si kombëtare, shtoi ai.

Më shumë nga biseda me Gjorgjievskin shihni videon më poshtë...

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës