VIDEO INTERVISTË | Koço Angjushev, biznesmen dhe ish-zëvendëskryeministër: Kënaqësia nuk është në shpenzim, por në krijimin

Koço Angjushev / Foto: Sloboden Pechat.
Koço Angjushev / Foto: Sloboden Pechat.

Gjëja më e keqe është nëse ndaloni, nëse frikësoheni, nëse mbyllni paratë, inflacioni në mënyrë të pashmangshme do ta zhvlerësojë. Unë jam përkrahës i investimeve edhe në kushtet e inflacionit, thotë në një intervistë për “SlobodnaTV”, njëri nga biznesmenët më të suksesshëm, profesori Koço Angjushev.

Krizat, përveç të gjitha disavantazheve dhe rreziqeve që sjellin, janë edhe një mundësi për fillime të ndryshme, për investime të reja. Gjëja më e keqe është nëse ndaloni, nëse keni frikë nga pasojat, nëse mbyllni paratë që inflacioni në mënyrë të pashmangshme do t'i zhvlerësojë. Unë jam mbështetës i investimeve edhe në kushtet e inflacionit. Në kompanitë e mia hapëm salla të reja, makineri, teknologji dhe në energji, fotovoltaikë, termocentral të biogazit e të tjera, thotë profesori dhe ish-zëvendëskryeministri. Koço Angjushev në intervistë për "SlobodnaTV".

Angjushev si konsull nderi i Maltës ka ndihmuar familjen e djalit të vdekur në një aksident trafiku në Maltë. Sapo mori lajmin tragjik, ai bëri gjithçka mundi bashkë me njerëzit atje dhe këto ditë duhet të përfundojnë procedurat për kthimin e trupit këtu në vendlindje. Shkak për këtë angazhim ka qenë fakti se ai është konsull nderi i një shteti anëtar të BE-së.
Një nga biznesmenët më të suksesshëm në vend flet edhe për angazhimin e tij politik, për mosbesimin e shoqërisë ndaj politikës dhe politikanëve, për atmosferën në qeveri gjatë pjesëmarrjes së tij në të.

- Shoqëria duhet të mësohet me njerëz të suksesshëm në politikë. Shikoni kush është bërë tani kryeministër i Britanisë. Një nga më të suksesshmit dhe më të pasurit dhe askush atje nuk e bën problem. Nëse prisni që dikush të menaxhojë qeverinë dhe proceset, duhet të keni një person me përvojë atje. Si mund të menaxhojë dikush një vend të tërë, nëse nuk ka bërë kurrë diçka të ngjashme më parë. Në anën tjetër, ai që më parë ka menaxhuar me sukses kompanitë dhe proceset në biznes, është normale të jetë i pasur – thotë Angjushev.

Ai në intervistën për “SlobodnaTV” flet edhe për gabimet në kapitalizimin në tranzicion dhe mangësitë në zhvillimin e ekonomisë maqedonase, si dhe për disa situata aktuale politike.

- Përsa i përket problemeve të integrimit evropian, duhet të jemi pragmatikë. Këtu nuk shoh se si do të më bullgarizojë njeri. Nuk shoh sesi dikush mund të më asimilojë përderisa unë kam vendin tim. Do të jetë problem nëse nuk do të kem vendin tim, siç ishte midis dy luftërave botërore, kështu që të gjithë paraardhësit tanë duhej të shkruheshin ose serbë ose bullgarë ose nuk e di se çfarë. Vetëm kur dikush tjetër ju nxjerr kartë identiteti dhe pasaportë mund t'ju asimilojë. Të mos presim të arrijmë atje – thotë Angjushev.

Shikoni të plotë intervistën me Koço Angjushev

 

 

Video e ditës