VIDEO INTERVISTË | Koçishka: Shkupi bëhet qytet evropian në dhjetor falë festivaleve PIN dhe TAKSIRAT

Ramona Monja Kocishki, Festivali PIN dhe Taxirat/Foto: Free Press

“Në dhjetor, Shkupi bëhet qytet evropian falë PIN-it dhe Taxirat- festivale muzikore që vijnë për shkak të emrit dhe jo për shkak të programit që ofron festivali. Është shenjë se të rinjtë na besojnë neve” – tha në programin e mëngjesit të “Sloboden Pechat”, një nga organizatoret kryesore të festivaleve, Ramona Monja Kociška.

Kociška shtoi se kur bëhet fjalë për festivalin PIN - duhet të dihet se i gjithë koncepti është i ndarë në dy programe: konferenca dhe shfaqje të ngjarjeve (koncerte), dhe qëllimi është tërheqja e muzikantëve maqedonas, njerëzve që janë pjesë e maqedonisë. industria muzikore të vijë dhe të takojë mysafirët e sjellë nga vetë festivali - delegatë nga festivalet e mëdha si: Exit, Ziged, Tomorrowland, si pjesë e programit muzikor sjellim grupe të reja maqedonase që duhet të njihen nga ata delegatë.

“Pin është një festival falas dhe i aksesueshëm për të gjithë, duke mos njohur kufij – këtë vit janë të pranishëm më shumë se 300 delegatë nga jashtë dhe mbi 52 interpretues. I njëjti festival zhvillohet në 5 skena dhe këtë vit feston jubileun - 10 vjet nga ekzistenca e tij. Jemi të befasuar nga frekuentimi dhe interesimi i të rinjve që thërrasin për të vizituar këtë lloj festivali”- shtoi Kocishka.

Ramona tha se Taxirat si festival është themeli i mijëvjeçarit të ri në Shkup. Këtë vit feston 25 vjet nga ekzistenca e tij dhe këtë vit festivali i kushtohet të gjithë miqve që kanë qenë pjesë dhe kanë mbështetur festivalin Taxirat në 25 vitet e fundit dhe këtu përfshihen: Dubiosa, Sars Collective, Duo Franzizi, Dabe Fix dhe shumë emra të tjerë të mëdhenj të muzikës.

“Qëllimi i vetë festivaleve është të tërheqin sa më shumë të rinj që të interesohen për kulturën dhe muzikën dhe ne u lëmë hapësirë ​​atyre që të jenë të interesuar të vijnë dhe të gjenden në një nga sektorët – secili ka vendin e tij nën dielli. Festivalet PIN dhe Taxirat nuk njohin kufij dhe bashkojnë të gjithë brezat përmes muzikës”, tha Kocishka.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës