VIDEO INTERVISTË | Ivan Jordanov: Shtipi më në fund do të ketë transport publik

Ivan Jordanov - Kryetar i Komunës së Shtipit / Foto: Free Press - Dragan Mitreski

Ivan Yordanov, kryetar i Komunës së Shtipit në paraqitjen e tij mysafire në "Utrinski Pechat" foli për zgjidhjen e bllokimit të trafikut ku paralajmëroi disa projekte për zgjidhjen e këtij problemi.

- Filluam me projekte të caktuara që kanë të bëjnë me zgjidhjen e bllokimit të trafikut. Vendet e parkimit të kërkuara janë gjithashtu prioriteti ynë. Filluam duke zgjeruar dy rrugët kryesore në zonën qendrore të qytetit me qëllim rritjen e hapësirës së parkimit në zonën qendrore të qytetit. Gjithashtu në fazën tjetër si projekt janë konzolat në lumin Otinja dhe garazhet shumëkatëshe, të cilat pres që tashmë të kenë filluar ndërtimet, me qëllim të uljes së bllokimit të trafikut, tha Yordanov.

Në vizitën e tij, kryetari Yordanov u mburr edhe se pas 20 vitesh qyteti i Shtipit do të marrë transportin publik të qytetit, ku fillimisht do të blihen 6 autobusë.

- Në këtë drejtim, pres që muajin e ardhshëm të shpallet tender për blerjen e 6 autobusëve të rinj dhe në fund të vendoset transporti publik urban në komunën e Shtipit. Ndërmarrja publike që ekziston deri më tani dhe funksionon ka marrë aktivitet në seancën e kaluar të këshillit për menaxhimin e transportit publik të qytetit. Tashmë jemi në proces tenderimi për 6 autobusë të rinj që do të qarkullojnë në 6 linja në 8 periudha të ditës që do të mbulojnë shumicën e lagjeve në qytetin e Shtipit. Kryesisht vendbanime më të largëta në kohën kur kemi rritur shërbimet e taksive, kur kemi inflacion dhe kur kemi çmim të rritur të naftës, mendoj se është koha që të vendoset ky transport publik urban në Shtip, i cili gjithashtu do të kontribuojë në uljen e trafikut. mbingarkesë, shtoi Yordanov.

Ndiqeni të plotë intervistën me Ivan Jordanov në linkun e mëposhtëm:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës