VIDEO INTERVISTË Hayredini: Asokohe nuk kishte mundësi që të nxisja kamionët të kalonin në doganë dhe me koston e të mos qenit ministër!

Jevded Hayredini/Foto: Free Press

Ish-ministri i financave Cevdet Hajredini është një kritik i shpeshtë i trendeve ekonomike dhe buxheteve. Aktualisht projektbuxheti për vitin 2023 është në procedurë parlamentare. Në kahun e të hyrave, Buxheti do të peshojë 4,6 miliardë euro ose 12,6 për qind më shumë se ai aktual dhe në anën e shpenzimeve 5,3 miliardë euro ose 14,8 për qind më shumë.

Hayredini thotë se nga ana e shpenzimeve nuk mund të shohë se ku janë 230 milionë eurot që janë paralajmëruar për përballimin e krizës aktuale. Sipas tij, në buxhet ka parashikime të fryra ekonomike, por lufta kundër korrupsionit nuk shihet, edhe pse jemi në një vend të lartë për korrupsion bashkë me Etiopinë dhe Kolumbinë.

Hayredini sqaron se parashikimet populiste janë edhe për faktin se ministrat e financave emërohen nga krerët e partive nga vijnë.

Në një bisedë për “Slobodna TV”, e kemi pyetur Hayredinin se si ka punuar kur ka qenë ministër dhe çfarë buxheti do të propozonte tani, nëse do të ishte në postin ministror.

- Nuk kam qenë nën presionin e askujt për të shpallur tarifa më të larta, kam arritur t'ia imponoj kryeministrit kur përgatitej buxheti dhe kur diskutohej. Unë nuk kam performuar në mënyrë populiste, ndaj me çmimin e së nesërmes nuk do të jenë ministër! Pagën më të ulët e kam pasur kur kam qenë ministër. Mund të kisha të ardhura të ligjshme për një jetë të denjë me një punë tjetër. Shfrytëzova rastin dhe më thanë nga partia se do të kërkojnë interpelancë dhe iu përgjigja: Pra pyesni! Epo, nuk mund t'i bëj thirrje Doganës që të kalojë një kamion. Dhe tani çfarë situate kemi? - thotë Hayredini.

Më poshtë ndiqni të plotë VIDEO-INTERVISTA me ish-ministrin e Financave Cevdet Hajredini:

 

Video e ditës