VIDEO INTERVISTA Filjana Koka: Drejtimi i ZNM sillet sikur është në gjumë

Filjana Koka pohon se kandidoi për kryesinë e Asociacionit të Gazetarëve të Maqedonisë (ZNM), me qëllim që problemet e gazetarëve të trajtohen me zë të lartë, qartë dhe në vendin e duhur.

- Prej më shumë se 30 vitesh jam gazetar, dhe gazetar në terren. I njoh të gjithë kolegët e mi dhe i di të gjitha problemet që kanë kolegët e mi gjatë raportimit në terren. Dhe kur është plus 40 dhe kur është minus 20. Gazetarët duhet pyetur, ata duhet të jenë krijuesit kryesorë të politikave mediatike – tha Koka, gjatë vizitës së saj në studion e “Utrinski Pechat”.

Ajo beson se në katër vitet e fundit, menaxhmenti i ZNM-së ka vepruar sikur të ishte në gjumë.

– Ajo që katër vite më parë u la si axhendë, si pyetje të hapura që paraardhësit nuk mund t'i mbyllnin, sikur të mos ishte prekur fare në katër vitet e fundit. Kryetari i Asociacionit e ka për obligim që vazhdimisht të bëjë presion, t'u përgjigjet institucioneve dhe të mbajë në gjendje konstante gjithë punën. Kur sulmohet një gazetar, atëherë vetë publiku e dënon, andaj në një situatë të tillë ZNM nuk duhet ta dënojë sulmin, por duhet të marrë masa – beson gazetari i MTV-së.

I vendosur është edhe Koka kur vlerëson se në njoftimet e ZNM-së ka mundur të vërehet selektivitet edhe në periudhën e kaluar.

- Nuk mund të ketë përzgjedhje në njoftime, nuk mund të ketë një dalje në garën e fitnesit me institucionet kur bëhet fjalë për gazetarët. Beteja për gazetarët është e pakompromis. Është e palejueshme në vitin 2022, kur jemi anëtare e NATO-s, të kemi sulme ndaj gazetarëve – shton ajo.
Koka është kundër edhe ndryshimeve në Ligjin për Shërbimet Audio-Vizuale, që do të mundësojë financimin shtetëror të televizionit.

Ndiqeni të plotë intervistën me Filjana Kokën në linkun e mëposhtëm:

Video e ditës