VIDEO INTERVISTË | Deanoski: Bartin postë gjyqësore për krime të rënda për vetëm 18.300 denarë

Terpe Deanoski - UPOZ / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Në sektorin publik ka paga të ulëta, shumica e tyre kanë pagë rreth minimumit, dhe ka një përgjithësim të madh se të gjithë në sektorin publik nuk punojnë, gjë që nuk është e vërtetë, theksoi kryetari i Sindikatës së Punëtorëve nga. Administrata, organet gjyqësore dhe shoqatat e qytetarëve (UPOZ) Terpe Deanoski në një bisedë për “Utrinski Pechat”.

– Ka edhe ministra që thonë se punonjësit në sektorin publik përvetësojnë rrogën dhe tundin derën. Është shkatërruese për ta ta thonë këtë. Janë ata që duhet ta organizojnë punën - thotë Deanoski.

Ai thekson se në sektorin publik ka shembuj të profesioneve shumë të përgjegjshme, dhe ku pagat janë jo dinjitoze.

- Ja, le të marrim si shembull gazetarin e gjykatës. Nuk ka as uniformë e as distinktiv se është dërgues gjykate, mban postë gjykate për krime të rënda, për kundërvajtje të ndryshme, e thërrasin gjithë ditën, e pështyjnë. Punon nga ora 9 deri në 17, pa asnjë mbrojtje nga organet e drejtësisë dhe ka rrogë prej 18.300 denarë - tha i indinjuar Deanoski.

Ai theksoi se ka filluar puna për një Kontratë të re të Përgjithshme Kolektive për sektorin publik dhe theksoi se është e papranueshme që kjo e fundit të jetë nënshkruar në vitin 2008.

Më poshtë shikoni të plotë VIDEON – INTERVISTA me Trpe Deanoski, kryetar i UPOZ-it:

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës