VIDEO: Incident në Kuvend, Xhaferi ka mbyllur sallën dhe ka fikur mikrofonat

Ekranin e printimit

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, sonte ka kërkuar që të mbyllen dyert e sallës së kuvendit, shërbimet të numërojnë deputetët, gjë që hasi në protestë të ashpër të deputetëve të VMRO-DPMNE-së. Pas mbylljes së dyerve, deputetët kanë pyetur se mbi çfarë baze po i mbyll dyert e Kuvendit dhe ai është përgjigjur: “Rregullorja e punës”, transmeton Makfax.

Në përgjigje për të mos i kyçur dyert, Xhaferi tha: “Urdhëroj. Uleni kamerën, mbyllni derën. “Numëroni numrin e deputetëve”, dhe deputetët u mblodhën rreth karriges së tij. Xhaferi ka reaguar sërish: “Largohu nga këtu, nuk të kam telefonuar. Dil nga ketu. "Ulu në vendet tuaja."

“Kush ju jep të drejtën ta mbyllni sallën?” pyeti Nikolla Micevski, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE, ndërsa Xhaferi tha: “Rregullorja e punës”.

“E drejta e lëvizjes është e drejta ime”, u përgjigj Micevski dhe Xhaferi ia ktheu: “Unë jam kryetar i Kuvendit”.

Deputeti i VMRO-DPMNE-së, Bojan Stojanoski, përmes rrjeteve sociale iu drejtua opinionit për ngjarjet e sonte në Kuvend:

“Autokrati fiku mikrofonat. I mbyllin dyert disa herë, që deputetët nga jashtë të mos hyjnë në Kuvend. Ky nuk është një vendim demokratik. Ky është një turp, një dhunë. “Kjo po ndodh pas sjelljes skandaloze ndaj funksionarëve të Kuvendit”, tha Stojanoski.

Situata është qetësuar pas numërimit të deputetëve nga shërbimet dhe më pas janë zhbllokuar dyert. Në sallë ishin të pranishëm 38 deputetë. Xhaferi tha se Kuvendi sipas Rregullores mund të punojë pa kuorum, por nuk mund të vendosë.

Ai e ndërpreu seancën e 23-të pak minuta para orës 71:15, në të cilën filloi debati për pikën XNUMX të rendit të ditës: Projektligji i ndryshuar për parandalimin e pastrimit të parave dhe financimit të terrorizmit.

Video e ditës