VIDEO | Kaos në Shangai: Për shkak të një fëmije gjashtë vjeçar pozitiv me Covid, blerësit mbetën të mbyllur në "Ikea"

Foto Twitter

Kaos shpërtheu në një dyqan IKEA në Shangai pasi blerësit filluan të iknin nga policia që u përpoq t'i karantinonte. Policia tentoi të mbyllte dyqanin pasi mori informacione se një fëmijë gjashtë vjeçar është infektuar me Covid.

Videot tregojnë sesi sigurimi në një moment tenton të mbyllë derën, por turma në anën tjetër e hap me forcë dhe ia mbath.

Ata që ishin në Ikea dhe zonat përreth duhej të izoloheshin për dy ditë, pas së cilës do të monitorohen për pesë ditë, tha zëvendësdrejtori i Komisionit Shëndetësor të Shangait, Zhao Dandan.

Së fundmi Shangai u kthye në "normalitet" pas bravat e forta për shkak të pandemisë, sepse si e gjithë Kina, edhe ky qytet po udhëheq politikën e “zero-covid”.

Shanghai liroi qytetarët pas një bllokimi djallëzor

 

Video e ditës