VIDEO | "Era e madhe": Hungaria ka zhvilluar motorin më të fuqishëm të zjarrit në botë

"Era e madhe"/ Foto YouTube

Hungaria, në kulmin e sezonit të zjarreve, zbuloi mjetin më të fuqishëm të zjarrfikësve në botë, i cili bazohet në teknologjinë ruse, për të përballuar zjarret e shumta në pyje që kanë goditur vendin.

Automjeti, i njohur si "Era e Madhe" është një hibrid që përdor burimet e dy prej makinerive ushtarake më jetëgjata në histori. "Big Wind" është zhvilluar nga Rusia, prodhuar me ndihmën e "MB Drilling" dhe është pjesë e MOL.

Një nga tanket më të famshëm në histori, T-34, është në fakt baza e Erës së Madhe. Ky tank rus u prezantua në vitin 1940, dhe pas Luftës së Dytë Botërore, teknologjia u adoptua nga shumë vende të botës.

Konsumi i ujit i këtij mjeti zjarrfikës është i jashtëzakonshëm, me 830 litra në sekondë, dhe tapeti i ujit i krijuar nga automjeti është diçka e paparë më parë.

Nga rruga, "Era e Madhe" u shfaq në praktikë në fillim të viteve 1990, kur u përdor me sukses për të shuar puset e naftës në Kuvajt.

Video e ditës