VIDEO | Gerasimovski: Nxënësit me nevoja të veçanta arsimore do të vizitojnë asistentë për pushimet verore

Goran Gerasimovski

Kryetari i Komunës Qendër, Goran Gerasimovski në konferencën e mëngjesit në TV Slobodna paralajmëroi vizitën e 10 asistentëve të nxënësve me arsim special gjatë pushimeve verore. Këta asistentë deri më tani vetëm gjatë vitit shkollor kanë ndihmuar nxënësit me arsim special në kryerjen e punëve shkollore, kryerjen e detyrave dhe shkuarjen dhe kthimin nga shkolla.

- Në verë planifikojmë 10 nga asistentët tanë të vizitojnë 20 fëmijë gjatë një dite ose tre herë në javë për rreth 4 orë për të lehtësuar dhe përmirësuar kushtet e jetesës së atyre prindërve që kanë fëmijë me nevoja të veçanta për të përmbushur detyrimet e tij. . Kjo është një risi që do ta fillojmë tani dhe do ta zbatojmë në vazhdimësi, tha Gerasimovski.

Në konferencën e mëngjesit Gerasimovski foli edhe për projektet aktuale siç është thirrja për projektin “Qendra kujdeset për të rriturit” ku komuna ofron fizioterapistë, kujdestarë, psikologë dhe punëtorë socialë për 90 familje të të rriturve mbi 60 vjeç banorë të Qendrës. Gerasimovski u bëri thirrje të gjithë personave që kanë nevojë për një kujdes të tillë që të aplikojnë në thirrjen që komuna t'i ndihmojë në atë zonë. Krahas projektit për të moshuarit, Komuna e Qendrës po realizon edhe projektin “Qendra kujdeset për më të rinjtë” ku komuna për disa muaj ndau 7 denarë për 000 të porsalindur.

Gerasimovski paralajmëroi edhe projektin që do të realizohet në bashkëpunim me MPB-në dhe ka të bëjë me policët e lagjes.

- Fushata e nisëm së bashku me Ministrinë e Brendshme ku e promovuam këtë projekt dhe do të vazhdojë edhe në muajt në vijim. Qëllimi është njohja dhe afrimi i qytetarëve me policinë për të denoncuar vjedhjet dhe delikuencat, por në mënyrë plotësuese kemi promovuar ata policë të lagjeve që MPB planifikon t'i kthejë së shpejti në lagje. Qendra është një nga komunat më të ngarkuara dhe këtu numri i vjedhjeve dhe të gjitha gjërave është shumë më i lartë se komunat tjera. Në përqindje, nëse kemi 80 vjedhje, rreth 60 fatkeqësisht janë në Komunën e Qendrës. “Shpresoj se ky projekt do të kontribuojë në uljen e numrit të vjedhjeve dhe delikuentëve”, tha Gerasimovski.

Video e ditës