VIDEO | Evergreen Eurovision: Hite maqedonase që ende këndohen

Zilet e Eurovizionit, Foto: YouTube - print screen

Mbaj mend fëmijërinë time kur Eurovizioni ishte një ngjarje spektakolare për të gjithë. Me rastin e Festivalit të Muzikës Botërore u mblodhëm “në shtëpi”, shoqëri, familje apo kush vjen me tavolina plot, madje edhe zemra plot, prisnim të shihnim se çfarë shfaqjesh muzikore do të ofrojnë vendet e botës.

Me kalimin e viteve, entuziazmi për Eurovizionin u zbeh, por respekti dhe ndoshta dashuria e sinqertë për këngët e kultit që na përfaqësonin në spektaklin muzikor nuk u shua. Udhëtoni me ne me këngë ikonike, veshje ikonike dhe histori të muzikës pop "schizika" me këtë plan kohor ndërsa përgatitemi për performancën e këtij viti.

Vlado Janevski - "Ne zori zoro"

Në vitin 1998 Maqedonia performoi për herë të parë në Eurovizion me këngën "Ne zori zoro" të Vlado Janevskit, e cila fitoi vendin e 19-të.

XXL - "Të dua 100%"

“XXL” ishin përfaqësuesit tanë në Eurovizion në vitin 2000. Kënga e tyre "100% të dua" u rendit në vendin e 15-të.

Karolina Goçeva - "Nga ne varet"

Në vitin 2002, Carolina performoi në skenën e Eurovizionit me "Kjo varet nga ne" dhe me një ndryshim të paharrueshëm të veshjes fitoi vendin e 19-të.

Toshe Proeski - "Jeta"

Kur Tose Proeski performoi në Eurovizion, i gjithë publiku maqedonas e ndoqi nga afër. Në vitin 2004, ne fituam vendin e 14-të.

Elena Risteska - "Ninanajna"

Elena Risteska në vitin 2006 luajti me “Ninanajnë” dhe fitoi renditjen më të mirë për Maqedoninë deri më tani, vendin e 12-të në finale.

Video e ditës