VIDEO: Rikonstruksionet e vjeshtës “rralluan” nervat e shkupjanëve, Arsovska pohon se i gjithë moti ishte i mirë për punë

Rindërtimi vjeshtor i rrugëve të Shkupit krijoi kaos në trafik/Foto: Sloboden Pechat

Kaos trafiku, linja automjetesh, shoferë nervozë që përpiqen të shkojnë nga Aeroporti në qendër të qytetit dhe ngecën në Bulevardi Kuzman Josifovski Pitu për shkak të punimeve ndërtimore që po zhvillohen në shtrirjen nga Qendra e Transportit deri në kryqëzimin me Bulevardin Koço Racin. Kjo është tabloja e përditshme para Bankës Kombëtare pasi rikonstruksioni i këtij seksioni të bulevardit ka nisur dy muaj më parë dhe sipas paralajmërimeve do të zgjasë deri në fillim të vitit të ardhshëm, nëse kushtet atmosferike lejojnë përfundimin e punimeve. deri atëherë.

Kryebashkiaku Danela Arsovska pretendon se nuk ka momentin e duhur për të nisur punën, pasi qytetarët kërkuan që të rregullohen bulevardet, të mos lëvizin nëpër bulevardet e gërmuara, të pashënuara dhe të mbushura me gropa. Sipas saj, bëhet fjalë për një rikonstruksion serioz, gjatë të cilit po punohet edhe për instalimet nëntokësore.

Qytetarët nuk duan vetëm një bulevard cilësor, duan edhe një kanalizim cilësor të stuhisë ku ai bulevard nuk do të zhytet sa herë që bie shi, duan edhe një ujësjellës cilësor, duan të ndryshojnë ato tubacionet e vjetra - tha Arsovska.

Dhe vërtet, qytetarët duan të lëvizin në rrugë të sigurta dhe të rregullta, por nuk duan të qëndrojnë në radhë çdo ditë për gjysmë ore për shkak të rikonstruksioneve që Qyteti i Shkupit filloi këtë vjeshtë dhe gjatë gjithë verës, kur ka më pak. komunikacioni në Shkup për shkak të pushimeve verore nuk është hedhur as një metër asfalt.

Ata nuk duan as të thyejnë mjetet në bulevardet e gërmuara që po punohet aktualisht, për të thyer mekanizimin e marrë për rikonstruksionet. Nëse tre rrugë të rëndësishme në zonën qendrore të qytetit duhet të rikonstruktohen në të njëjtën kohë, atëherë të paktën ishte e mundur të bëhej një devijim i duhur i trafikut, të mos kalohej me makinë mbi bulevardin ku po punohet aktualisht dhe të mendohej një në mënyrë që të mos jetë gjysma e qytetit "të ngecur" kur njerëzit shkojnë dhe kthehen nga puna.

Përveç bulevardit Kuzman Josfovski Pitu, aktualisht po punohet edhe në një pjesë të Metropolit Teodosij Gologanov, por edhe në rrugën Dame Gruev, pas Sobranie, ku nga dje qarkullimi është vetëm në shiritin e majtë.

Shkupit nuk u mbetet gjë tjetër veçse të "armatosen" me durim dhe, nëse munden, të shmangin sa më shumë lëvizjen e makinave nëpër qendër të qytetit dhe të kërkojnë vetë rrugë alternative për të mos kaluar përgjatë Pitu Kuzman Josfovski. bulevardit. Sepse siç janë gjërat, shkrirja e trafikut do të zgjasë të paktën edhe dy muaj të tjerë.

Video e ditës