VIDEO: KE fshiu një postim në Twitter me një gafë të rëndë të Presidentit Von der Leyen

Foto: Twitter / print screen

Komisioni Evropian sonte e ka fshirë postimin me video deklaratën e presidentit Ursula von der Layen, në të cilën ajo tha se në luftën në Ukrainë deri më tani kanë vdekur “100.000 mijë oficerë ukrainas”, e kjo gafë është fshirë edhe nga deklarata me shkrim e kreut të KE-së.

Ajo deklaroi në njoftimin se është e nevojshme që Rusia të thërrasë "përgjegjësinë ndërkombëtare" për ngjarjet në Ukrainë dhe të përdorë fondet e ngrira ruse për rindërtimin e Ukrainës.

Përveç kësaj, Von der Leyen theksoi se që nga fillimi i "operacionit special ushtarak" të Rusisë, "sipas vlerësimeve të deritanishme, mbi 100.000 oficerë ukrainas dhe mbi 20.000 civilë kanë vdekur".

Pasi tweet-i u fshi dhe u zëvendësua me një të ri, në të cilin pjesa e diskutueshme ishte “prerë” nga pamjet, në Twitter u shfaq një krahasim mes dy videove:

Video e ditës