VIDEO: Xhaferi pa paralajmërim ka vizituar SVR Tetovë, me ton të ashpër ndaj punonjësve “çka është bërë deri më tani”

Kryeministri teknik Talat Xhaferi ai sot ka bërë një vizitë të paparalajmëruar në Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Lidhjeve të Tetovës dhe ka vizituar zyrat ku janë dorëzuar kërkesat dhe fotografohen qytetarët për letërnjoftime, pasaporta dhe patentë shoferë me emrin e ri kushtetues të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Vizita u përcoll nga disa media në gjuhën shqipe.

Në një deklaratë për media, Xhaferi ka theksuar se pas vizitës ka konstatuar se RSV Tetovë i mungon organizimi në kryerjen e detyrave në baza ditore.

“Siç e kam paralajmëruar në Qeveri, institucionet nuk duhet të çuditen që do t'i kontrolloj personat që kryejnë punën dhe obligimet që kanë pa asnjë njoftim. Përshtypja e përgjithshme është se ka mungesë organizimi në kryerjen e detyrave në baza ditore dhe institucioni përkatës në aspektin organizativ do të duhet të bëjë përpjekje që të marrë dokumentet në një formë dhe të sigurojë dokumente të gatshme në një formë tjetër dhe njerëzit janë në pritje për t'u informuar. Të organizohen veçmas. Të mos jenë të gjithë në një vend. Ato duhet të ndahen – ata që duhet të dorëzojnë kërkesat duhet të jenë në një vend, dhe ata që duhet të marrin dokumentet e përfunduara duhet të jenë në një vend tjetër. Nuk duhet të jetë kështu, duhet të ketë turma. “Duhet të komunikoni me qytetarët”, tha ai.

Ai thekson se nuk është në kompetencën e tij të kërkojë përgjegjësi nga punëtorët e SVR Tetovë, por do ta kërkojë nga ministrat dhe zëvendësministrat të cilët, siç tha, janë përgjegjës për punën e tyre.

“Nuk është përgjegjësia ime të kërkoj përgjegjësi prej tyre. Kjo është çështje e mbikëqyrjes së punës së përgjegjësive para meje, dhe ministrat dhe zëvendësministrat janë përgjegjës para meje dhe atyre do t'u thuhet ajo që kam njoftuar, se kjo është mënyra e kontrollit, mbikëqyrjes së punës së atyre që duhet të nënshtrohuni atyre, është përgjegjësia e tyre," tha Jaffery.

Në njërën nga zyrat ku bëhet fotosesioni i ndërrimit të patentë shoferit, Xhaferi pyeti “Si po kaloni” për të cilën një nga punonjësit tha se ishte e vështirë, kishte shumë ndërrime dhe kishin vetëm një stacion bazë.

“Çfarë keni bërë deri më tani kur ligji thotë se kur duhet të dalë, duhet ndryshuar”, i tha Xhaferi, për të cilën punonjësi ia ktheu “Kemi qenë këtu, të gjithë ata që kanë ardhur janë shërbyer”.

.

Xhaferi vazhdoi të flasë dhe tha se edhe pse ka një afat të ri, dhjetori do të vijë si nesër.

"Ju jeni këtu për t'u shërbyer këtyre njerëzve jashtë ashtu siç janë", tha Xhaferi dhe filloi t'u merrte dokumentet njerëzve dhe t'ua jepte stafit. Le të dalë dikush dhe të mbledhë dokumentet. Ai që duhet të paguajë, nëse dokumentet janë të rregullta, ai që ka një takim duhet të presë takimin. Duhet të organizoni punën”, dha udhëzime kryeministri teknik.

Një punonjës në këtë departament i ka thënë se e gjithë Tetova dhe Tetovsko janë fotografuar vetëm në atë një vend afër tyre për ndërrimin e patentë shoferit.

Videoja e publikuar nga portali Nistori ka ndjekur gati pesë minutat e bisedës së Xhaferit me punonjësit dhe gjatë gjithë kohës qytetarët kanë pritur largimin e tij për të vazhduar procedurën.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës