VIDEO | Dalmacia goditet nga një stuhi e fortë

Stuhia në Split, Kroaci / 13 gusht 2022 / Foto: Screenshot, YouTube

Një stuhi e fortë e shoqëruar me bubullima ka goditur ditën e sotme Dalmacinë qendrore dhe lokalisht kanë rënë mbi 30 litra shi për metër katror.

Siç raportoi portali “Dalmatia danas”, në një orë ka rënë më shumë se mesatarja mujore.

Stuhia ka prekur edhe qytetin kroat të Splitit dhe sasi të mëdha shiu brenda një kohe të shkurtër shkaktuan përmbytje të shpejta në shumë pjesë të qytetit. Lartësia e ujit në disa vende është mbi 30 centimetra.

Sipas të dhënave të shërbimeve meteorologjike, deri në orën 14 kanë rënë 40 litra shi për metër katror.

Video e ditës