FOTO+VIDEO | Një fshat i tërë spanjoll shitet për pak para - sa një apartament më i madh në Shkup

Foto: Instagram

I gjithë fshati spanjoll Salto de Castro, e cila u vu në shitje dy javë më parë, u ble nga Oscar Torres i Toledos për 300.000 euro. Kjo është, për 40.000 euro më shumë se çmimi i kërkuar.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga NDTV (@ndtv)


Ky fshat i braktisur përbëhet nga 44 prona, një lokal, një kishë, një shkollë, një komisariat, një pishinë dhe një zonë sportive tërhoqën menjëherë interesin e investitorëve të cilët ofruan 600.000 mijë euro.

- Kemi marrë oferta nga Arabia Saudite, Rusia, Brazili, Britania e Madhe... na kontaktuan investitorë nga më shumë se 20 vende të botës - tha një agjent i agjencisë që nxori fshatin në treg.

Megjithatë, vetëm pak ditë pasi u hodh në shitje, fshati iu shit një bashkëbanori, për rreth 15 për qind më shumë se çmimi i kërkuar. Torres, i cili ka më shumë se 20 vjet përvojë ndërtimi, ka mbështetjen e një fondi investimi kilian për një projekt të turizmit rural të planifikuar për një fshat të braktisur.


Salto de Castro ndodhet vetëm tre orë larg Madridit dhe është shitur me një çmim “simbolik” për shkak të eksodit të popullsisë. Eksodi rural në Spanjë në dekadat e fundit ka lënë rreth 3.000 qytete të braktisura dhe shumë të tjera me popullsi në pakësim.


Fatkeqësisht, fshati ka nevojë për rregullim, pasi aty nuk ka njeri prej më shumë se 30 vitesh. Pronari e bleu me synimin për ta kthyer në një destinacion turistik.

Video e ditës