VIDEO | Buhova: I gjithë personeli mjekësor duhet të vaksinohet

Dr Irina Buhova / Brifing në mëngjes

Dr Irina Buhova, Drejtoreshë e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar në konferencën e sotme të mëngjesit foli për inspektimin e jashtëzakonshëm të kryer në 18 spitalet modulare në Maqedoni, por edhe për tema të tjera që lidhen me objektet e Covid.

Ne jemi vazhdimisht në terren. Ne nuk kemi gjetur askënd që të qëndrojë në spital pa leje. Për mbikëqyrjen pas 8 shtatorit, kur ndodhi aksidenti me zjarrin në Tetovë, disiplina është shumë më e madhe dhe atmosfera në të gjitha spitalet ka ndryshuar pas këtij aksidenti. thotë Buchova.

Lagjet Covid kanë një ndalim absolut të vizitave, kujtoi Dr. Buhova.

ZSHS nuk ka kundërshtime për kushtet sanitare në spitalet modulare, si dhe trajtimin e mbeturinave mjekësore. ZSHS nuk ka kompetenca sa i përket pjesës së ndërtimit por vetëm nga pjesa sanitare.

Ne kontrollojmë kushtet sanitare të objekteve dhe gjendjen sanitare të punonjësve. Ju nuk do të habiteni nga infeksionet spitalore, thotë mjeku.

Lidhur me vaksinimin në institucionin e saj, Dr. Buhova thotë se në ZSHSH të gjithë ose janë të vaksinuar ose kanë kaluar covidium dhe janë në një periudhë pritjeje para vaksinimit. Nga stafi mjekësor që ZSHS kontrollonte dje, Buhova thotë se shumica janë të vaksinuar, por ata pak që nuk kanë autoritet t'i inkurajojnë ata ta bëjnë këtë sepse vaksinimi nuk është i detyrueshëm.

"Pozicioni im personal është që të gjithë njerëzit e punësuar në institucionet mjekësore duhet të vaksinohen," tha Buhova në Briefing të Mëngjesit.

Inspektimi i jashtëzakonshëm në spitalin e Tetovës, OSSH kontrollon nëse të afërmit hyjnë në të sëmurë

Video e ditës