VIDEO | Boki-13: Kam kërcënime, nuk ka rëndësi për ata që janë prekur në "Raket", janë politikanët aktualë dhe ata që mbajnë pushtetin

Bojan Jovanovski / Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

“Kam kërcënime, nuk ka rëndësi për personat që janë të prekur në “Raket”, ata janë politikanët aktualë dhe ata që kanë pushtetin”, ka thënë Bojan Jovanovski për mediat pasi ka dorëzuar kërkesën në Gjykatën Penale për përsëritjen e procedurës për Rasti "Raket".

“Kam kërcënime, nuk ka rëndësi për njerëzit që preken, janë politikanët aktualë dhe ata që mbajnë pushtetin. Unë kam pasur kërcënime indirekte dhe direkte dhe e kam raportuar menjëherë. Lidhur me këtë kishte një heshtje institucionale, kishte një pasqyrë të përgjithshme që unë flas kryesisht pa argumente dhe flas vetëm aq sa duhet të flas, kryesisht për të folur atë që është interesante për mediat. Gjithçka që kam thënë përpara kësaj Gjykate bazohej në fakte. Për vendin tonë e vjetra nuk vlen para fakteve dhe perënditë heshtin. Nuk do të hesht deri në ndriçimin e plotë. Më e rëndësishmja është se “Reketa” nuk është pastruar, duhet pastruar që opinioni të dijë se çfarë ka ndodhur dhe se një raport është dhënë sërish para kësaj gjykate nga eksperti profesor Orce Simov, ekspert i teknologjisë IT. dhe telefoni im është fals, tha Jovanovski.

Jovanovski tha se ka prova të forta që do t'i prezantojë së shpejti, duke e vënë në dukje ish-kryeministrin Zoran Zaev si njeriun që ka komunikuar drejtpërdrejt me të gjithë personat që janë prekur penalisht nga veprimet e Prokurorisë Speciale Publike.

“Prokurorja Vilma Ruskovska ka paraqitur vetëm dy-tri mesazhe që i kam shkëmbyer me kryeministrin e atëhershëm Zoran Zaev dhe pikërisht nga ato dy-tri mesazhe Zoran Zaev ka ditur për rastin “Reketi”, por në kuptimin pozitiv afirmativ, se është, se ai është njeriu që mbrojti ligjin. Dhe unë do t'ju them se ai është gjithçka tjetër veçse njeriu që mbrojti ligjin. Pra, Zoran Zaev ka qenë personi që ka komunikuar drejtpërdrejt me të gjithë personat që janë prekur penalisht në procedurat e Prokurorisë Speciale Publike. Zoran Zaev ishte njeriu që në pozitë të pushtetit kishte autoritet real dhe ishte në gjendje të ndikojë në shumë veprime dhe të ndikoi në shumë veprime”, tha Boki-13.

Boki-13 tha se Zoran Zaev ka ushtruar ndikim që Orce Kamçevit t'i kthehet pasaporta.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës