VIDEO | Bogoevski: VMRO-DPMNE bojkoton të gjithë vendin sepse nuk i pëlqen rezultatet e zgjedhjeve, dëmi është për qytetarët

Pavle Bogoevski / Foto: Free Press

Pavle Bogoevski, një ish-deputet dhe aktivist civil komentoi strategjinë e bojkot aktiv i Kuvendit nga opozita VMRO-DPMNE e cila paralajmëroi edhe masa të reja për bllokimin e institucioneve.

VMRO-DPMNE ka bojkotuar Maqedoninë e Veriut që nga viti 2016 kur nuk i njohën rezultatet dhe nuk lejuan formimin e shumicës parlamentare për muaj të tërë, kështu që ne e dimë se si përfundoi. Ky bojkot aktiv dhe zyrtar është vetëm një njohje e asaj që po bëjnë vite më parë, sepse Kuvendi ishte i bllokuar për një kohë të gjatë para se VMRO-DPMNE të shpallte se do të bojkotonte, tha në konferencën e mëngjesit Pavle Bogoevski, aktivist civil dhe ish. deputet.

Sot Komiteti Ekzekutiv i VMRO-DPMNE-së në seancë pritet të analizojë rezultatet e bllokadës katërditore dhe të diskutojë për hapat e ardhshëm të bojkotit.

- Nuk e di se çfarë do të ndodhë sonte, hamendësoj se do të godasin njëri-tjetrin në supe dhe do të mburren se sa me sukses arritën të bllokojnë vendin dhe institucionet më të rëndësishme në të, në krizën më të madhe që mbahet mend në gjysmën e kaluar. shekulli. Dhe nuk pres asgjë më shumë, shton Bogoevski.

Sipas tij, ndryshimi është se është tjetër gjë të mos njohësh një institucion dhe krejt tjetër të bllokosh një vend të tërë sepse nuk të pëlqejnë rezultatet e zgjedhjeve.

"VMRO-DPMNE po e bllokon tërë vendin sepse nuk i pëlqen rezultatet e zgjedhjeve dhe e gjithë kjo është në dëm të qytetarëve", tha Bogoevski.

Ai ka analizuar edhe rezultatet e sondazhit të fundit të IPSOS-it që ka treguar se VMRO-DPMNE ka pothuajse dyfishin e rejtingut sesa kërkesa e partisë më të madhe opozitare për zgjedhje të parakohshme parlamentare.

- Është koha e fundit që partitë të zgjohen dhe të kuptojnë se as VMRO-DPMNE e as LSDM nuk mund të fitojnë e as të qëndrojnë në pushtet të vetëm.Kurthi politik në shekullin 21 është populizmi dhe ekstremizmi politik. Kështu VMRO-DPMNE fitoi zgjedhjet lokale. Mos më keqkuptoni, ka pasur rezultate katastrofike për disa nga kryetarët e LSDM-së, këtë nuk mund ta mohojmë dhe me meritë ndryshuan, por të paktën në Shkup nuk ishte kështu. E garantoj me shumë përgjegjësi. Sfida e shekullit të 21-të është edukimi qytetar dhe politik i popullit, përfundon Bogoevski.

Shikoni të gjithë bisedën në video:

Video e ditës