VIDEO | Biden njoftoi një dërgesë rekord të armëve në Ukrainë, mbi 600 tanke

Joe Biden në një konferencë shtypi në Madrid / Foto: EPA-EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

Presidenti Amerikan Joe Biden sot në një konferencë për shtyp në Madrid ka njoftuar një paketë të re 800 milionë dollarësh të ndihmës ushtarake amerikane për Ukrainën.

Ai gjithashtu njoftoi se koalicioni i më shumë se 50 vendeve në mbarë botën do të dërgonte një sasi të madhe armësh në Ukrainë.

“Ministri ynë i mbrojtjes ka mbledhur më shumë se 50 vende që kanë premtuar se do të dërgojnë armë në Ukrainë. Është një përpjekje globale për të mbështetur Ukrainën. “Bëhet fjalë për 140.000 sisteme antitanke, më shumë se 600 tanke, pothuajse 500 copë artilerie, më shumë se 600.000 copë municione artilerie dhe raketa të avancuara me shumë fuçi, raketa kundër anijeve dhe sisteme të mbrojtjes ajrore”, tha Biden në një konferencë shtypi. në Madrid.

Video e ditës