Janë verifikuar mandatet e deputeteve të reja Sanela Skrielj dhe Marija Kochovska

Marija Kochovska dhe Sanela Skrielj
Marija Kochovska dhe Sanela Skrielj / Foto: Free Press Archive

Kuvendi sot në seancën e 61-të ka verifikuar mandatet e deputetet e reja Sanela Skrielj dhe Marija Kochovska. Ata vijnë në vend të Slavjanka Petrovska, e cila aktualisht është ushtruese e detyrës së Ministres së Mbrojtjes, duke zëvendësuar Bisera Kostadinovska-Stojcevska, e cila është ministre e Kulturës..

Gjithsej votuan 90 deputetë, nga të cilët 89 votuan “pro”, një abstenoi dhe asnjë kundër.

Pas verifikimit, deputetët e rinj kanë hyrë në sallën e kuvendit dhe kanë marrë pjesë në punimet e seancës. Mandatet e deputetëve të rinj u konfirmuan dje nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) në seancën e 43-të.

Në seancën e sotme deputetët e mbështetën Propozim-vendimin për ndryshimin e Vendimit për zgjedhjen e kryesuesit, anëtarëve dhe zëvendës anëtarëve të Delegacionit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës (AP) dhe Propozim-vendim për ndryshimin dhe plotësimin e Vendimit për zgjedhjen e Presidentit, nënkryetarëve, anëtarëve dhe zëvendës anëtarëve të Delegacionit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Komisionin Parlamentar për Stabilizim dhe Asociim.

Atëherë kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi e ndërpreu seancën për shkak se pikat e tjera të rendit të ditës nuk u diskutuan në komisionet kryesore parlamentare. Për vazhdimin e seancës deputetët do të njoftohen shtesë.

Burimi: MIA

Video e ditës