"Unë nuk jam më i njëjti" është romani debutues i artistit pantomimë Vojo Cvetanovski

Romani debutues "Unë nuk jam më i njëjti" i artistit dhe regjisorit të famshëm pantomimë Vojo Cvetanovski, botuar nga "Ars Libris", pjesë e "Ars Lamina - botime", u promovua në Panairin e Librit 2021.

Romani është shkruar në mënyrën e një shkrimtari me përvojë, i cili luan me shkathtësi me zhanret, duke krijuar një roman hibrid në të cilin ka një diskurs narrativ dhe dramatik dhe epistolar, dhe e gjithë kjo është e përbërë në një strukturë të fortë dhe të qëndrueshme.

Këto janë dy histori në dukje të pavarura, të cilat ndërthuren në një mënyrë jashtëzakonisht të papritur. Në tregimin e parë - narratori, një artist i rrugës - i tejngopur me jetën e tij të përditshme, ai po kërkon veten, pa e ditur se ndryshimi e pret atë në qoshe. Në tregimin e dytë, një shkrimtare e re në një krizë krijuese nuk është në dijeni se ajo ka përmbajtje për një roman para saj që mund ta nxjerrë atë nga një situatë e vështirë me botuesin e saj. Një rrjedhë e jashtëzakonshme e ngjarjeve, pothuajse fatale, do t'i bashkojë këto dy histori në një epilog të papritur.

- Temat kryesore në roman janë dashuria dhe uria. Dhe këtu nuk mendoj vetëm për dashurinë midis dy partnerëve, por më shumë për dashurinë për gjithçka përreth nesh dhe gjithçka që jetojmë. Dhe uria - jo si nevojë për ushqim, por uri për diçka më shumë - sugjeron autori Cvetanovski.

(Teksti u botua në "Shtypi Kulturor" numër 97, në botimin e shtypur të gazetës "Free Press" më 18-19 shtator 2021)

Video e ditës