Receta juaj e re e preferuar nga Davor Pancevski: Pasta të lëngshme me hot dog
Është një kënaqësi e vërtetë kur një i ri dëshiron të tregojë se çfarë mund të bëjë, çfarë mund të bëjë dhe çfarë di të krijojë. Por kënaqësi edhe më e madhe është kur ai me vetëmohim dëshiron të ndajë aftësitë e tij. E tillë është historia e shefit të ri të kuzhinës Davor Pancevski i cili vendosi të ndajë sërish me ne një sekret të shijshëm nga kuzhina e tij.
Receta e Davor Pancevskit për kube kremoze me mbushje të shijshme me çokollatë
Sot, Davor ndan një recetë për pasta të lëngshme me hot dogët.
“Një vakt i shijshëm dhe i shpejtë që jo vetëm që përgatitet lehtë, por do të bëhet edhe i preferuari në shtëpinë tuaj”, thotë Pancevski. “Kjo recetë do t’ju pëlqejë më shumë të vegjëlve dhe mund ta shërbeni si meze ose si pjesë e tryezës për ditëlindjen e dikujt”, shton ai.
Përbërësit e nevojshëm:
– 500 gr kore byreku
– 8 hot dog të prerë përgjysmë
- 1 vezë
- 200 ml kos
- 70 ml vaj gatimi
- 300 g djathë të verdhë
– 4-5 lugë mustardë
– farat e susamit për spërkatje
Metoda e përgatitjes:
Në një enë të thellë rrihni vezën me kosin dhe vajin e gatimit. Merrni një kore, lyeni me masën e kosit dhe paloseni në gjysmë. Përhapeni pak mustardë në pjesën e poshtme të kores dhe vendosni 1 gjysmën e një hot dog. Spërkateni me djathë të grirë dhe paloseni në formë roleje. Pritini rolenë përgjysmë dhe vendosini copat e brumit në një tavë të shtruar me letër furre. Përsëriteni procedurën me koret e mbetura dhe në fund lyeni të gjitha pjesët e brumit me lëngun e mbetur. E spërkasim me susam dhe e pjekim në furrë të nxehur në 180 gradë për rreth 25-30 minuta.
Oreks të mirë dhe gatim argëtues!