SHKURTIM I MORNGJESIT Bacovska Nedic: Ne kemi nevojë për një mikpritës për kryetar komune

Jasna Bacovska Nedic, Komunikologe / Brifing në mëngjes

Ekziston një prirje që partitë politike në vendin tonë dhe në botë të jenë në një fushatë të vazhdueshme parazgjedhore, kështu që është normale të shihet se fushata zgjedhore për këto zgjedhje lokale filloi më herët, tha profesori i Fakultetit të Gazetarisë, komunikuesja Jasna Bacovska Nedic për konferencën Utrinski.

Ajo shton se debati i djeshëm midis liderëve të partive politike LSDM dhe VMRO-DPMNI, Zoran Zaev dhe Hristijan Mickoski vetëm e mbështet atë pohim.

E pyetur nëse do të shohim një fushatë pozitive, veçanërisht duke pasur parasysh se zgjedhjet lokale janë para nesh, profesoresha Bacovska Nedic thotë se është çështje e kulturës politike dhe shton se në vendin tonë ajo mungon dhe gjithçka zbret në shpifjen e kundërshtarit.

- Në një botë demokratike, duhet bërë një dallim midis zgjedhjeve parlamentare dhe atyre lokale. Ne në fushata nuk e bëjmë atë ndryshim. Fushatat zgjedhore lokale duhet të jenë edukative për njerëzit që votojnë. "Njerëzit të cilët mund të zgjidhin problemet lokale me të cilat përballen qytetarët, të tilla si furnizimi me ujë, mbeturinat, infrastruktura, duhet të emërohen dhe emërohen," tha Bacovska Nedic për konferencën për Utrinski.

Ajo interpreton daljen e shumë kandidatëve të pavarur nga grupet e gjelbërta formale dhe joformale qytetare si dështim në plotësimin e nevojave të qytetarëve në jetën e përditshme.

"Ne nuk kemi nevojë për një mikpritës për kryetar bashkie, i cili do të pastrojë mbeturinat, do të zgjidhë infrastrukturën dhe do të merret me mafian urbane," tha Bacovska Nediç në konferencën për Utrinski.

Ajo shton se problemet e pazgjidhura të përditshme me të cilat ballafaqohen qytetarët në jetën e përditshme është arsyeja kryesore pse të rinjtë largohen nga vendet më të vogla, sepse ai problem është më i theksuar atje.

Video e ditës