Nesër pritet turma në Shkup, SSM do të bllokojë Avtokomandën në orët e pikut të mëngjesit

Federata e Sindikatave të Maqedonisë, e cila javën e kaluar hyri në grevë të përgjithshme, nga nesër fillon me masa më radikale dhe njoftoi se do të bllokojë hyrjen për në Shkup në Avtokomanda në orën e pikut të mëngjesit, nga ora 7 deri në 10:XNUMX.

Nga SSM thonë se bllokadat në rrugë do të vazhdojnë edhe në ditët në vijim, në lokacione të ndryshme, deri në plotësimin e kërkesës për rritje të pagave të të gjithë punëtorëve në sektorin publik për 2.806 denarë.

Ata bëjnë të ditur se aksione të ngjashme si të nesërmen janë planifikuar edhe në ditët në vijim.

“Epo, me siguri do të kthehemi në Qeveri dhe Parlament dhe në hyrje-daljen tjetër të qytetit të Shkupit. Ne nuk duam që ata të mbeten të shurdhër ndaj kërkesës tonë, tashmë kur u ulëm në tryezë dhe filluam negociatat dhe ramë dakord për disa gjëra, të zgjidhet kuleta në Ministrinë e Financave dhe të sigurohen këto 30 milionë euro për të gjithë punonjësit. të jenë të kënaqur deri në fund të vitit. "Ata mund të mos jenë shumë të kënaqur, por në një farë mënyre do të zbutet tronditja e çmimeve," tha Ivan Peshevski, nënkryetar i sektorit privat në SSM.

Mirëpo, SSM vendosi të ndërpresë grevën edhe në tri komuna, pasi nga vërshimet u prekën Dellçeva, Vinica dhe Demir Kapija.

- Në komunat tjera dhe në qytetin e Shkupit, greva me siguri do të vazhdojë, dhe disa nga ekipet do të shkojnë atje për të ndihmuar. Në këtë kuptim, 10% e mbetur sigurisht që do të funksionojë dhe 90% e të punësuarve do të hyjnë në grevë. Pra, mbetet vetëm në ato komuna që kanë qenë në krizë t'i bëjnë ato gjëra për t'i ndihmuar qytetarët dhe këtu jemi solidarë, sigurisht që disa ekipe tona do të dalin në vend, por të tjerët vazhdojnë të shprehin pakënaqësinë e tyre, thotë Peshevski. .

Greva e SSM filloi të mërkurën. Punonjësit nën kapak shtetëror thonë se çdo gjë është më e shtrenjtë, përveç pagave dhe se me paratë që fitojnë nuk mund të mbijetojnë e aq më pak të jetojnë.

Video e ditës