Gjashtë persona të tjerë të akuzuar për ngjarjet para Kuvendit morën dënime me kusht

protesta shkupi propozim francez vmro dpmne u largua
Protesta kundër propozimit francez / Shkup, korrik 2022 / EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Gjykata dënoi me kusht edhe gjashtë të akuzuarit për incidentet para Kuvendit gjatë protestave kundër propozimit francez, pasi në gjykimin e sotëm në Gjykatën Themelore Penale në Shkup e pranuan fajësinë për ngjarjet para Kuvendit në korrik. 5 të këtij viti.

Në Gjykatën Themelore Penale Shkup, siç informojnë nga Gjykata, sot është mbajtur seanca kryesore për lëndën kundër gjashtë personave të akuzuar për veprën penale Pjesëmarrje në turmë që do të kryejë vepër penale nga neni. 385 paragrafi 2 c.c paragrafi 1 c.c. art. 22 që u zhvillua më 05.07.2022/XNUMX/XNUMX para Kuvendit të RSM-së.

- Të gjashtë të pandehurit në mënyrë arbitrare e pranuan fajin për veprën që i ngarkoheshin dhe pas vlerësimit të të gjitha rrethanave lehtësuese dhe rënduese, gjykata dha aktgjykim të shkallës së parë me të cilin katër prej të pandehurve iu shqiptua masa alternative - Dënim me kusht prej dy vjetësh. në burg i cili dënim nuk do të zbatohet nëse nuk kryejnë një vepër të re në katër vitet e ardhshme dhe dy prej të pandehurve, të cilët pak para ngjarjes kanë mbushur 18 vjeç, u është caktuar një masë alternative - dënim me kusht prej një viti. burg, i cili nuk do të zbatohet nëse në vijim nuk kanë kryer vepër të re për tri vite dhe njëkohësisht për ta është caktuar masë e mbikëqyrjes së përforcuar, njofton Gjykata Themelore Penale Shkup.

Kundër këtyre aktgjykimeve, në pjesën e dënimit, të dënuarit kanë të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit në Shkup.

Video e ditës