Ndriçimi i rrugëve në Karposh ende po rregullohet për të ndriçuar çdo të dytën llambë

Komuna e Karposhit vazhdon me kursimin, dmth me veprim për të reduktuar konsumin e ndriçimit rrugor, e cila pas shuarjes së plotë të llambave në orën një pas mesnate, tashmë kryhet me metodën - ndezja e çdo llambë të dytë.

Karposh bën të ditur se sistemi i ndriçimit po ndryshon gradualisht dhe se deri më tani janë përfunduar aktivitetet në komunitetet urbane Karposh 1, Karposh 2, Karposh 3, Taftalidze 1, Vlae 1, Vlae 2 dhe Zlokukjani, ku çdo llambë e dytë ndizet gjatë natën.

Në bashkësinë urbane Kuzman Josifovski Pitu është kompletuar kryesisht me këtë përpjekje kursimi. Nga e mërkura do të punohet në rrugën Lerinska dhe Lovçenska me të gjitha degët e saj. Reduktimi i ndriçimit në bashkësitë urbane Peco Bozhinovski - Koço dhe Vllado Tasevski është pothuajse plotësisht i përfunduar. Në këtë komunitet lokal duhet të ndërhyhet në rrugën Bahar Mois dhe Ludelhiska, dhe në Zdanec në rrugën Nereshka - informojnë nga Karposh.

Në Bardovci ka përfunduar zvogëlimi i gjysmës së ndriçimit rrugor, ndërsa sot ka filluar puna në gjysmën tjetër dhe po punohet në Nerezi, Taftalidze 2 dhe Karposh 4, ku dritat janë ende të fikur në ora 1:XNUMX. Ekipet po punojnë edhe për shpëtimin e dritave në kalatën e lumit Vardar, ku në pjesën më të madhe, siç thonë nga Karposhi, puna është kryer.

 Njoftojmë qytetarët se sekretarët e komuniteteve lokale janë të detyruara që gjatë natës të kontrollojnë të gjitha ndërhyrjet në ndriçimin rrugor dhe nëse ka mosrespektim të sistemit të ri të ndriçimit - të ndezin çdo të dytën llambë, të informojnë Departamenti i Ekologjisë dhe Efiçiencës së Energjisë. Kërkojmë nga qytetarët që defektet dhe dëmtimet e mundshme t'i lajmërojnë sekretarët e komuniteteve lokale - thonë nga Komuna.

Video e ditës