Parlamenti ukrainas miratoi zgjatjen e ligjit ushtarak dhe mobilizimit të përgjithshëm

Lufta e fëmijëve në Ukrainë
Foto: EPA-EFE / TOMS KALNINS

Verkhovna Rada e Ukrainës ka zgjatur ligjin ushtarak dhe mobilizimin e përgjithshëm për 90 ditë të tjera deri më 21 nëntor 2022, raportoi Ukrinform, duke cituar një deklaratë të një ligjvënësi.

“Kuvendi miratoi zgjatjen e gjendjes ushtarake për 90 ditë deri më 21 nëntor 2022. Rada miratoi edhe përcaktimin e Dekretit për “Zgjatjen e kohëzgjatjes së mobilizimit të përgjithshëm”, njoftoi në Telegram Jaroslav Zheleznjak nga partia “Zëri”.

Presidenti i Ukrainës Volodimir Zelenski më 12 gusht, ai paraqiti dy projektligje në parlament - për një zgjatje 90-ditore të ligjit ushtarak dhe mobilizimin e përgjithshëm, duke filluar nga 23 gushti.

Video e ditës