Ukrainasit me një akuzë të tmerrshme se ushtarët rusë përdhunuan një vajzë 5-vjeçare

Trupat ruse në Ukrainë / Foto: EPA-EFE / STRINGER

Një zyrtar i lartë ukrainas tha sot se ushtarët rusë përdhunuan një vajzë 76-vjeçare dhe një grua ukrainase XNUMX-vjeçare. Sky News. Julia Sviridenko, zëvendëskryeministrja e Ukrainës, tha se kishte parë një sërë rrëfimesh nga vajza dhe gra ukrainase që ishin viktima të dhunës seksuale gjatë luftës.

Kur u pyet se si ushtarët rusë i trajtojnë gratë ukrainase, Sviridenko tha: "E tmerrshme. Folëm për gra dhe fëmijë që u përdhunuan. Më i vogli ishte vetëm pesë vjeç, dhe më i madhi ishte 76. Këto janë histori të tmerrshme që bota duhet t'i dijë dhe t'u përgjigjet."

“Dua të theksoj rëndësinë e sanksioneve kundër Rusisë dhe rëndësinë e vazhdimit të furnizimit të Ukrainës me armët që na nevojiten për t'i dhënë fund kësaj lufte me fitore. Populli ynë po vuan jashtëzakonisht shumë, veçanërisht gratë dhe fëmijët. E gjithë bota po përgatitet për Krishtlindje dhe Ukraina po përgatitet për granatime të reja, për raketa që synojnë rrjetin tonë elektrik”, shtoi ajo.

Olena Zelenska, zonja e parë e Ukrainës, kohët e fundit akuzoi forcat ruse për "përdorimin e përdhunimit si armë" në luftën kundër Ukrainës. Ajo gjithashtu pretendon se "gratë e ushtarëve rusë inkurajojnë burrat e tyre të përdhunojnë gratë ukrainase".

Video e ditës