Ukraina pretendon se ka arrestuar 800 diversantë, të cilët po shiten për 300 dollarë

Foto e ushtarit ukrainas EPA-EFE / ZURAB KURTSIKIDZE

Guvernatori ukrainas i rajonit të okupuar të Luganskut, Serhii Heidai, shprehu dyshime në kanalin e tij Telegram për aftësinë e separatistëve pro-rusë për të rivendosur stabilitetin në zonat e pushtuara rishtazi të Ukrainës.

“Në territoret e pushtuara së fundmi, rusët vendosin rregullat e tyre, flasin marrëzi për hapjen e shkollave nga 1 shtatori, riparim të shpejtë të rrjetit të telekomunikacionit. Gjithçka është gënjeshtër, e njëjta gjë u ra dakord në Mariupol. E vetmja gjë që racistët (termi i Hajday për fashistët rusë) janë në gjendje të bëjnë është të terrorizojnë popullsinë vendase”, tha Hajday.

Një mesazh të ngjashëm ka dërguar edhe Ministria e Punëve të Brendshme të Ukrainës, e cila paralajmëron kundër sabotatorëve dhe bashkëpunëtorëve rusë. Ata pretendojnë se më shumë se 800 prej tyre janë arrestuar që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës.

“Në këto pak muaj, më shumë se 800 diversantë janë arrestuar dhe i janë dorëzuar SBU (Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës) për veprime të mëtejshme. Ato shiten shpesh “për 30 monedha argjendi”. Çmimi i tradhtisë ndaj atdheut shpesh nuk është më i lartë se 300 dollarë”, tha ministri ukrainas i Punëve të Brendshme, Jevhen Yenin.

Video e ditës