Studentët duhet të mbajnë ende maska, qeveria nuk e ka hequr detyrimin

Nxënësit e shkollave Maqedonia dimërore
Foto: EPA-EFE / GEORGI LICOVSKI

Nxënësit e shkollave fillore edhe në periudhën e ardhshme do të duhet të mbajnë maska ​​mbrojtëse gjatë orëve të mësimit - Qeveria në seancën e sotme nuk ka marrë vendimin e pritur për shfuqizimin e këtij obligimi, ndonëse Komisioni për Sëmundjet Infektive e ka rekomanduar gati një javë më parë.

Qeveria thotë se gjatë ditës nuk ka pasur mbledhje të Shtabit të Përgjithshëm Koordinues të Krizave, në të cilën duhet të shqyrtohet ky propozim dhe nëse merr dritën jeshile, atëherë të jetë në seancë qeveritare. Deri më tani nuk ka asnjë njoftim se kur mund të ndodhë kjo.

Komisioni për Sëmundjet Infektive rekomandoi që maskat të mos jenë të detyrueshme për fëmijët nga klasa e parë deri në të nëntën, pasi u bë e qartë se situata me epideminë po qetësohet, pra ka kaluar vala e fundit e Covid-19.

Sipas shifrave zyrtare, numri i vdekjeve ka rënë me 56 për qind në javën e kaluar dhe ka 34 për qind më pak të shtruar në spital.

Video e ditës