Një nxënëse nga “Josip Broz Tito” është qortuar para se të përjashtohet sepse pasi ka rrahur një shoke klase ajo ka kërkuar që të fotografohet syri i saj blu.

Një nga vajzat që rrahu një shok klase 15-vjeçare në konsullatën greke mori një paralajmërim pedagogjik para përjashtimit, pohon për Sloboden Pechat drejtoresha e shkollës së mesme Josip Broz Tito Silvana Kržovska. Shkak nuk ka qenë vetë përleshja, e cila u regjistrua në konsullatën greke nga bashkëmoshatarët që brohoritën dhe nxitën dhunën, por se pas ngjarjes, vajza në lagjen e shkollës, para dëshmitarëve, iu drejtua shoqes së klasës, viktimës. me fjalët, "Më lër të bëj një foto të syrit tënd blu." ". Kjo ishte arsyeja që këshilli i mësuesve dha një masë pedagogjike unanime, paralajmërim para përjashtimit. Dje prindi i nxënësit të qortuar dhe të qortuar ka kërcënuar stafin e shkollës. Kržovska tha për Sloboden Pechat se kërcënimet kanë qenë edhe ndaj fëmijëve të punonjësve dhe se gjithçka është raportuar në polici. Babai i nxënëses së qortuar ka marrë me qira edhe një billbord para gjimnazit në zonën qendrore të qytetit ku shkruhet “Drejtësia”.

Ju njoftoj se ne si shkollë kemi marrë të gjitha masat në kompetencën tonë në lidhje me ngjarjen e pakëndshme të një sherri mes shoqeve të klasës. Prindërit janë thirrur për bisedë, janë biseduar me nxënësit, janë njoftuar të gjitha institucionet kompetente për veprime të mëtejshme, është mbajtur këshilli i vitit dhe këshilli arsimor dhe të njëjtit njëzëri kanë shqiptuar masën pedagogjike paralajmërim para përjashtimit dhe mos transferimit në klasë tjetër. siç është paraqitur në publik. Për këtë janë njoftuar prindërit. Si shkollë, si më parë, do të vazhdojmë të punojmë në elementin edukativ, veçanërisht në fushën e parandalimit. E në lidhje me ngjarjet e djeshme është raportuar tek institucionet kompetente dhe është në kompetencë të tyre për veprime të mëtutjeshme, tha për Sloboden Pechat, drejtori i gjimnazit Josip Broz, Tito Krzovska.

Siç ka raportuar tashmë Sloboden Pechat, dje në ora 17:50 në stacionin policor Qendër, mësuesi i gjimnazit të Shkupit, Josip Broz Tito, ka raportuar se ajo, drejtori dhe punonjësit e shkollës janë ngacmuar nga M.K. prind i një nxënëseje. Nga MPB kanë thënë për Sloboden Pechat se janë duke marrë masa për zbardhjen e rastit.

Prindi i denoncuar për ngacmim mohoi në Channel 5 se kishte kërcënuar punonjësit e gjimnazit, por pranoi se e kishte marrë me qira billbordin në shenjë revolte dhe mosmarrëveshjeje.

Duke filluar nga dita e ngjarjes më 9 shkurt të këtij viti e deri më sot po publikohen lajme të rreme. Dje porosita billbordin “Pravda” për vajzën time në shkollë. Është gënjeshtër se vajza është transferuar në një klasë tjetër. Edhe pse ngjarja ka ndodhur jashtë shkollës, më kanë bërë presion që ta fshij vetë sepse në të kundërtën do ta largonin dhe në fund do ta qortonin para përjashtimit dhe sjelljes së papërshtatshme, ku është edhe pakënaqësia jonë dhe ideja e Billboard Pravda erdhi nga. Deklaroj me shumë përgjegjësi se nuk ka pasur asnjë ngacmim nga ana jonë, thotë prindi për Channel 5.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës