Një i dënuar i arratisur është arrestuar dhe në banesë i është gjetur një kavanoz i madh me marihuanë

Pothuajse 45,1 për qind e informacioneve operative që kanë ardhur në policinë maqedonase gjatë vitit 2021 i referohen tregtisë së paligjshme të marijuanës, kështu që më e shpeshta është konfiskimi i marihuanës.

Me datë 28.11.2022 në ora 14.05:32 para banesës në rrugën "Varshavska" në Shkup, zyrtarë policorë nga Grupi Operativ Kërkimor dhe Njësiti për Tregti Kundërligjore në SVR Shkup, i kanë hequr P.M.(34) dhe D.I.(1). liri ), të dy nga Shkupi. Rreth D.I. me urdhër të Gjykatës Themelore Shkup 215 është lëshuar fletarrest qendror për vuajtje të dënimit me burgim prej dy vitesh për veprën penale “prodhim i paautorizuar dhe vendosje në treg i narkotikëve, substancave psikotrope dhe prekursorëve” nga neni XNUMX i Kodit Penal.

Me marrjen e masave për privimin e tij mësohet se në zonën e Shkupit D.I. rishit droga narkotike. D.I. dhe P.M. janë privuar përballë banesës që përdorte D.I. për ruajtje dhe ripaketim droge dhe tek të dyve u gjet marihuanë.

Më pas me vendim gjykate është kontrolluar në banesë dhe janë gjetur dhe konfiskuar një kavanoz i madh me marihuanë, dy thasë me marijuanë, një qese me lëndë pluhuri të bardhë, kapsula me lëndë pluhuri kafe dhe një peshore dixhitale.

Me urdhër të gjykatës është kontrolluar edhe në një banesë në rrugën “Prashka”, ku D.I. po qëndronte me të dashurën e tij dhe para ndërtesës u gjet një qese me marijuanë dhe një peshore dixhitale me mbetje marihuane, të cilën e dashura e tij e kishte hedhur më parë nga dritarja.

D..I. është dërguar për vuajtje të dënimit në IEVP Idrizovë dhe P.M. është ndaluar në komisariat. Pas dokumentimit të plotë të rastit, ndaj personave nga neni 215 i Kodit Penal do të bëhet kallëzim përkatës.

Video e ditës