Kostoja e ndërtimit të Sallës Universale do të paguhet nga qeveria, Luna Park do të jetë vetëm me rekuizita

Danela Arsovska në konferencë për media para Sallës Universale / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Qyteti i Shkupit nuk po del si investitor dhe nuk po kërkojmë më shumë mjete për ndërtimin e Sallës Universale. Realizuesi i projektit thotë se ka shpenzime të paparashikuara dhe kërkon një shumë më të madhe që nuk e ka qyteti dhe duhet ta sigurojë Qeveria, tha kryetarja e qytetit të Shkupit, Danela Arsovska.

- Personi që shfaqet aty si investitor, gjatë punës së tij ka bërë, pra ka bërë shpenzime të paparashikuara. Ai kërkon një shumë më të madhe, një shumë që nuk e ka qyteti dhe një shumë që duhet ta sigurojë Qeveria, sepse fillimisht ishte ajo që e kishte dhënë shumën fillestare për ndërtimin e Sallës Universale, tha Arsovska në shtypin e sotëm. konferencë në përgjigje të një pyetjeje.

Ajo përmendi se Qyteti i Shkupit nuk është fare fajtor për atë që po ndodh, e as nuk ka ndonjë pjesë në pjesën e shpenzimeve të krijuara në vend nga kontraktori.

Lidhur me planin për ndërtimin e Luna Parkut të ri, Arsovska tha se nuk do të ketë ndërtime, gjegjësisht asgjë më shumë se sa është paraparë me projektin dhe këto janë vetëm rekuizita për argëtim.

- Nuk ka ndërtesa, nuk ka ndërtesa, nuk ka prerje pemësh, nuk ka asgjë përtej asaj që parashikon projekti bazë. Pas më shumë se një dekade që nuk kemi Luna Park, mendoj se Shkupianët dhe gjeneratat e reja meritojnë të presin me padurim një park të tillë, tha Arsovska.

Video e ditës