Troshanovski: Zgjedhjet nuk janë zgjidhje, zgjidhja më e përshtatshme është qeveria eksperte apo teknike

Marko Troshanovski
Marko Trosanovski, analist / Brifing i mëngjesit

Mbi shpallja e VMRO-DPMNE për të ruajtur një protestë e madhe më 18 qershor për rrëzimin e qeverisë së Dimitar Kovaçevskit, analist politik Marko Troshanovski konsideron se zgjedhjet nuk janë zgjidhje, por duke shtuar një tjetër krizat. Sipas tij, nëse për opozitën synimi kryesor është interesi publik, atëherë formimi i qeveri eksperte ose teknike është një zgjidhje shumë më e përshtatshme se zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

- Krizat e shumta që po jetojmë paralelisht, pashmangshmërisht shkaktojnë zhgënjim të madh te qytetarët dhe me të drejtë i atribuohen qeverisë, edhe pse në numër të madh janë të importuara. Është politikisht oportune që opozita të krijojë pika të tilla pakënaqësie, por mendoj se zgjedhjet e parakohshme parlamentare nuk janë zgjidhje e problemeve, por shtim i një krize tjetër. Nëse qëllimi kryesor është interesi publik, atëherë një qeverisje eksperte apo teknike është zgjidhje shumë më e përshtatshme që do t'i bashkonte kapacitetet më të mira njerëzore që ka vendi - thotë Trosanovski.

Sipas tij, një tubim i madh është një mënyrë legjitime për të shfaqur pakënaqësi, por nuk besoj se të gjitha veprimet që bllokojnë mbarëvajtjen e proceseve në institucione do të kontribuojnë në përmirësimin e situatës.

Video e ditës