Patriarku serb i dërgon mesazh prekës Matthew Parish: Është e dhimbshme të dërgosh një djalë në ushtrinë e Krishtit

Mesha dhe dërgimi i eshtrave të Matthew Parish në Beograd / Foto: Screenshot / PIXSELL

Kreu i Kishës Ortodokse Serbe, Patriarku Porfir, ka postuar në Instagram një foto të Matej Parisit të dërguar nga Beogradi për t'u varrosur në Split dhe një mesazh emocionues për të riun e vrarë tragjikisht.

Kujtojmë, Porfiri mori pjesë dje dërgimi i Matthew Parish pas meshës në kishën e Shën Antonit në Beograd të udhëhequr nga Kryepeshkopi Stanislav Hocevar dhe më pas postoi këtë mesazh në rrjetet sociale:

Jeta nuk ka kuptim nëse nuk është e përjetshme! Mora pjesë në shërbimin e lutjes së Matthew Parish në Split. Shërbeu kryepeshkopi Hoçevar. Babai i tij Nenadi është një burrë i jashtëzakonshëm, një vëlla, një i krishterë. Unë iu drejtova atij:

A është vdekja fjala e fundit për ne, apo vdekja është ajo që thotë babai i Mateut, vëllai ynë Nenadi? Të dhemb kur nëna dërgon djalin në ushtri, ose vajza dërgon një djalë në ushtri, kur kalon një muaj, të mos e shohë për dy ditë. Le të mos flasim kur dërgojmë djalin tonë në ushtrinë e Krishtit, në përjetësi, dhe të presim derisa të vijmë me të për ta përqafuar e për të parë.

“I dashur vëlla, në varrimin e çdo personi them fjalinë: “Krisht, Zot, fali mëkatet e të ndjerit dhe vendose në një vend lulesh nga ikën çdo pikëllim”. Ringjallja e Krishtit na zbulon sekretin e së vërtetës se jeta e askujt nuk është e pakuptimtë nëse nuk është e përjetshme. Të gjithë e dimë se njerëzit rreth nesh po vdesin dhe ne të gjithë sillemi sikur nuk do të vdesim. Vetëm kur dikush shumë i afërt me ne largohet nga kjo botë, ne fillojmë të fokusohemi seriozisht në sekretin e jetës. A po vdesin të gjithë përveç nesh apo një gjë është e sigurt, ajo është se ne do të largohemi nga kjo botë. "Dhe më pas, përmes pikës së nisjes, gjithçka ka kuptim," shkroi Porphyry.

Patriarku serb Porfiri në meshën për famullinë Matthew në Beograd / Foto: Screenshot / PIXSELL

Arkivoli me eshtrat e Matej Parisit është dorëzuar sot në vendlindjen e tij në Split, në varrezat e Lovrinac. Nuk dihet ende ora e varrimit. Nenad Parish sot edhe një herë ka apeluar gazetarët që të mos ndjekin varrimin e djalit të tij.

-Të nderuar gazetarë dhe kameramanë, faleminderit edhe një herë për simpatinë dhe përcjelljen e duhur të këtij rasti, por edhe një herë ju kërkoj që të përmbaheni nga çdo vëmendje mediatike për varrimin e Mateut tonë dhe ngjarjen e varrimit për shkak të momenteve jashtëzakonisht të vështira për mua dhe familja ime, “Do ta kuptoni kërkesën time dhe ju falënderoj për këtë në emrin tim dhe në emër të familjes sime”, tha Nenad Parish.

Kujtojmë, trupi i Matthew Parish u gjet të martën, pas një kërkimi gati pesë mujor, në Danub pranë Ada Huja. Policia dyshoi që në momentin e parë se ishte i riu nga Spliti duke u bazuar në rrobat dhe sendet personale të gjetura në trupin e tij. Autopsia konfirmoi dyshimet e zeza. Tashmë priten rezultatet e analizave toksikologjike, të cilat duhet të zbulojnë nëse Matthew ka rënë disi në një lumë të ftohtë natën fatale për shkak se ka qenë nën efektin e alkoolit apo lëndëve narkotike. Sipas rezultateve të para të autopsisë, Parish është mbytur.

Video e ditës