Tripunovski: Një pjesë e madhe e dokumenteve nga arkivi i Ministrisë së Bujqësisë janë zhdukur, mungojnë edhe kontratat kontestuese

FOTO-screenshot: VMRO-DPMNE, Cvetan Tripunovski

Një pjesë e madhe e dokumenteve mungojnë në arkivin që ruhet në Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Administrimit të Ujërave (MAZSHV), akuzoi sot kryetari i Komisionit për Bujqësi Pylltari dhe Menaxhimin e Ujërave të VMRO-DPMNE-së, Cvetan Tripunovski. konference per shtyp.

Ai shton se tash e dhjetë ditë faqja zyrtare e Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës është jashtë funksionit dhe Ministria, siç tha ai, po arsyetohet se janë nën sulm hakerësh pa e informuar opinionin se çfarë sulmi kibernetik. është.

“Sipas informacioneve tona që disponojmë dhe që Ministria e Bujqësisë i fsheh, dokumentet që mungojnë në formë elektronike janë të dhënat nga regjistri i fermës dhe të gjithë regjistrat aktivë që mban Ministria e Bujqësisë për blerësit e verërave, për kooperativat bujqësore. për prodhimin organik, një pasqyrë e të gjitha kontratave të vlefshme për dhënien me qira të tokës bujqësore dhe nuk ka listë të debitorëve. Po ashtu, të gjitha proçedurat që kanë të bëjnë me ligjin e procedurës administrative kanë humbur plotësisht, dhe përveç kësaj, nuk është e mundur të veprohet dhe të përfundojë procedurat aktuale administrative që kanë filluar. Mungojnë edhe kontratat e vlefshme për koncesionet e peshkut dhe gjahut”, thotë Tripunovski.

Ai shtoi se për shkak të sulmit të hakerëve, fermerët nuk mund të marrin certifikatat dhe certifikatat që i kërkojnë nga Ministria për arsye të ndryshme si dokument përkatës për Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale.

Tripunovski theksoi se në arkivat e Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës mungojnë edhe dokumentet në departamentin për çështje financiare që kanë të bëjnë me shqyrtimin e pagesave si dhe vonesën në pagesën e obligimeve. Në departamentin e burimeve njerëzore të Ministrisë, megjithatë, ai theksoi se mungojnë dosjet e personelit të punonjësve dhe i gjithë dokumentacioni për të gjithë punonjësit e Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës.

“Heshtja nga ana e kreut të ministrisë, Ljupço Nikollovski, ngre dyshime serioze nëse bëhet fjalë për sulm hakeri apo mbulim i veprave kriminale dhe keqpërdorimeve nga pushteti i SDS-së antimaqedonase. Nikolovski duhet t'i përgjigjet opinionit nëse në dokumentacionin mungon një numër i madh i kontratave dhe procedurave kontestuese, të cilat mund të inkriminojnë kryesinë e Ministrisë, si dhe kush e ka mbajtur softuerin e Ministrisë dhe sa para publike janë paguar për mirëmbajtje? “, pyet Tripunovski.

Prandaj, siç shtoi ai, VMRO-DPMNE kërkon hapjen e një hetimi të plotë dhe qasje më serioze nga MPB-ja dhe organet e rendit.

“Nikolovski të mos fshihet pas njoftimeve partiake dhe të dalë dhe të informojë opinionin se çfarë është bërë deri më tani për zbardhjen e plotë të rastit, në të kundërtën ai është më fajtori dhe më përgjegjës dhe kushdo që me vetëdije ka gabuar para ligjit duhet të mbahet në burg. të përgjegjshëm”, shtoi ai.kryetari i Komisionit për Bujqësi, Pylltari dhe Menaxhimin e Ujërave të VMRO-DPMNE-së, Cvetan Tripunovski.

Video e ditës