Një fëmijë tre vjeçar me paralizë cerebrale është dëbuar nga loja për fëmijë, ka përcaktuar KSZD

Një vajzë trevjeçare me lëvizshmëri të rëndë, e cila vuante nga paraliza cerebrale, është diskriminuar në një nga lodrat më të vizituara në Shkup, nga një punonjëse e cila nuk e ka lejuar nënën e saj ta mbajë në krahë derisa ajo ishte ulur mes lodrave dhe të tjera. fëmijë lozonjare, ka përcaktuar Komisioni për Parandalim dhe Mbrojtje nga Diskriminimi.

Edhe pse babai ishte firmosur më herët me telefon dhe kishte marrë leje nga një punonjës tjetër, nëna për të sjellë vajzën e sëmurë dhe për të qëndruar me të brenda, kur erdhën në sallën e lojërave, mbikëqyrësi e nxori nënën jashtë. Fëmija i pafuqishëm është mërzitur dhe ka filluar të qajë, prindërit e kanë marrë, janë larguar dhe kanë denoncuar rastin në KSZD.

“Konstatohet diskriminim i drejtpërdrejtë në bazë të paaftësisë mendore dhe fizike në zonën e qasjes në mallra dhe shërbime nga shtëpia e specifikuar e lojërave nga Shkupi”, thuhet në vendimin e KSZD-së.

Në ankesë, prindi ka deklaruar se ka lexuar më parë kushtet e qendrës së lojërave dhe ka parë që prindërit nuk lejohen të hyjnë në zonën e destinuar për animimin e fëmijëve, pas së cilës ai ka telefonuar, ka shpjeguar se për çfarë fëmije bëhet fjalë dhe u tha nga qendra e lojërave se nuk do të ishte problem që nëna të ulet me vajzën.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës