Tridhjetë e gjashtë ish-deputetë do të marrin apanazh, Talat Xhaferi në listën e pagave të Kuvendit

Talat Xhaferi, kryeministër teknik/foto: Free Press/Dragan Mitreski

Gjithsej 36 deputetë nga përbërja e mëparshme do të marrin apanazh një vjeçar, pra një pagë rreth 2.000 euro. Në Komisionin e sotëm të Zgjedhjeve dhe Emërimeve janë miratuar vendimet për apanazhet e shtatë ish-deputetëve, por së fundmi në seancën e kaluar janë përcaktuar apanazhet e 29 kolegëve të tyre.

Vendim për apanazh kanë marrë ish-deputetët Arben Ziberi, Ljatife Shikovska, Enes Ibraim, Snezhana Kalevska Vançevska, Bastri Bajrami, Vjolca Ademi dhe Bedri Fazli.

Deputeti dhe kryeministri teknik në largim, Talat Xhaferi, do të marrë pagë deputeti pasi Komisioni të ketë miratuar vendimet për pagat e deputetëve nga përbërja aktuale parlamentare.

Milloshoski, Mitreski dhe Bendevska janë nënkryetarët e rinj të Kuvendit

Është e paqartë nëse Xhaferi do të marrë pagë nga Qeveria për periudhën në të cilën është ende në pozitën e kryeministrit teknik.

Kohët e fundit kemi njoftuar se sipas praktikës së kaluar, kryeministrat e mëparshëm që janë zgjedhur deputetë na kanë pohuar se kanë marrë rrogë në atë periudhë, por “nuk e mbajnë mend” nga cili institucion, qoftë nga Qeveria apo nga Kuvendi.

Komisioni ka pranuar edhe kërkesën për kompensim të largimit pas pensionimit nga ish-deputetët Kolë Çarakçiev, Stojan Milanov dhe Panço Minov.

Komisioni ka miratuar edhe kërkesën për realizimin e pagës pas përfundimit të detyrës si anëtar i Këshillit të Prokurorëve Publik të anëtarit Arben Isaku.

Me shumicë votash sot është miratuar Propozim – vendim për ndryshimin dhe plotësimin e Vendimit për zgjedhjen e kryetarëve, nënkryetarëve, anëtarëve dhe zëvendësve të tyre të komisioneve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në pikën e ndryshme, kryetari i Komisionit, deputeti Gjorgija Sajkoski nga VMRO-DPMNE, i njoftoi deputetët se ka nënshkruar vendime për paga për deputetët aktualë mandati i të cilëve është verifikuar nga Kuvendi, për koordinatorët e grupeve parlamentare, për kryetarët e zgjedhur të Trupat punuese, për kryetarin e ri të Gjykatës Kushtetuese, Darko Kostadinovski, si dhe për ish kryetaren e Gjykatës, Dobrila Katsarska.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 100 DENARË

Video e ditës