Materiali i votimit u largua nga Manastiri

Sot herët në mëngjes, nën siguri të fortë policore, nga shtypshkronja "Kiro Dandaro" në Manastir, në prani të kryetarit të Komisionit Shtetëror Zgjedhor, Aleksandar Dashtevski dhe anëtarëve të tjerë të KSHZ-së, materiali i votimit për zgjedhjet presidenciale shkuan në të 80 komisionet komunale zgjedhore.

- Procesi i bërjes së materialit konfidencial zgjedhor zgjati rreth 10 ditë. Puna është bërë çdo ditë për 24 orë nën monitorimin 24 orësh të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe OSBE-së. U shtypën rreth 1.800.000 fletëpalosje. Në vetë biletën gjenden rreth 20 marka tregtare, për të cilat paraprakisht është rënë dakord në dokumentacionin e tenderit me KSHZ-në. Ato janë të printuara në një makinë gjermane të cilësisë së lartë. Shpërndarja e materialit zgjedhor bëhet sipas protokollit të dakorduar paraprakisht me KSHZ-në dhe të gjitha njësitë zgjedhore në vend dhe jashtë vendit - tha drejtori i shtypshkronjës "Kiro Dandaro" Manastir, Pece Milloshevski.

Aleksandar Dashtevski, kryetar i KSHZ-së në të majtë dhe Pece Millosevski, drejtor i shtypshkronjës "Kiro Dandaro"/ Foto: Sloboden Pechat/ Vaska M. Mlladenovska

        Procesi i shpërndarjes së materialit zgjedhor është vëzhguar nga Komiteti Shtetëror i Zgjedhjeve në tërësi, i udhëhequr nga kryetari Aleksandar Dashtevski.

 -Sot kemi ardhur në Manastir për të mbledhur materialin konfidencial zgjedhor. Ne kemi 17 ekipe që ajo të vendoset më me sukses dhe të shpërndahet më shpejt në komisionet komunale zgjedhore. Është një nga aksionet e fundit para zgjedhjeve. Para nesh mbetet veprimi më i rëndësishëm – dorëzimi i materialit zgjedhor në komisionet komunale zgjedhore, në këshillat zgjedhorë, i cili është shumë i ndjeshëm dhe duhet të kryhet në mënyrën më të mirë, sepse mund të shkaktojë përgjegjësi në komisionet komunale zgjedhore. Kemi zbatuar të gjitha veprimet e tjera nga orari. Shtypja e materialit zgjedhor ishte në gjendjen më të mirë. Ekipi ynë i udhëhequr nga menaxherët e ka kontrolluar çdo ditë për 24 orë dhe e njëjta gjë ka ndodhur sipas Listës Zgjedhore, tha Dashtevski.

Transferimi i materialit të votimit nga shtypshkronja "Kiro Dandaro"/ Foto: Sloboden pechat/ Vaska M. Mlladenovska

Sipas tij, deri në mbrëmje materiali konfidencial zgjedhor do t'u shpërndahet të gjitha 80 komisioneve komunale. Fjala vjen, për zgjedhjet presidenciale janë shtypur gjithsej 1.814.000 fletë votimi, po aq votues janë regjistruar në Listën zgjedhore.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës