Nxënësit e klasës së tretë nga “Lazo Trpovski” me çmime nga Nju Jorku me rastin e Ditës Botërore të Fëmijëve

Nxënësit në NjU "Gjorgija Pulevski" në komunën e Aerodromit / Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Me rastin e 20 Nëntorit – Ditës Botërore të Fëmijëve, e themeluar nga UNICEF, katër nxënës të klasës së tretë nga OOU “Lazo Trpovski” Damjan Simeski, Josip Radetic, Lara Jakimova dhe Petar Gjorgjiev, të udhëhequr nga mësuesja e klasës Diana Petroska dhe mësuesi i lëndës Stefan Simovski. morën pjesë me veprat e tyre artistike 25. Konkursi ndërkombëtar i artit “Friends of Peace 2022” në Nju Jork, SHBA.

Këtë vit, 4540 fëmijë nga 77 vende morën pjesë në këtë projekt global me veprat e tyre artistike.

Tema e konkursit të artit të këtij viti, i cili tradicionalisht mbahet në Nju Jork nën kujdesin e UNICEF-it, ishte “Le të mbretërojë paqja në tokë”.

Qëllimi i këtij projekti global, i cili është zbatuar gjatë 25 viteve të fundit në 116 vende nën kujdesin e UNICEF-it, është të inkurajojë ndërgjegjësimin e fëmijëve në mbarë botën nga mosha 5 deri në 16 vjeç për shprehje kreative. Ky program ndërkombëtar synon të inkurajojë fëmijët përmes aktiviteteve krijuese që të angazhohen në promovimin e paqes dhe krijimin e një të ardhmeje në të cilën mbretëron harmonia dhe mirëkuptimi i ndërsjellë.

Krijimet artistike të pjesëmarrësve të OOU "Lazo Trpovski" do të ekspozohen në ekspozitën botërore që do të mbahet në fillim të vitit të ardhshëm në SHBA.

Video e ditës