Trençevska njoftoi se do të caktojë takim me anëtarët e Dioqezës së Strumicës të KOM-OA.

Jovana Trenchevska - Ministre e Punës dhe Politikës Sociale / Foto: "Sloboden Pechat" - Dragan Mitreski

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska do të caktojë takim me anëtarët e Dioqezës së Strumicës të KOM-ZSH-së në lidhje me qëndrimet e ndryshme në lidhje me Projektligjin për barazi gjinore.

Unë sigurisht që do të caktoj një takim, do të thërras Dioqezën e Strumicës me njerëzit atje për të biseduar. Besoj se edhe ata do të pranojnë që është qëllimi i ligjvënësit dhe se segmente të caktuara si ai për pushimin e lehonisë, vetëm një pjesë e ligjit është postuar në Twitter, nuk është shpjeguar plotësisht dhe ka pasur kaos në komunitet. Gjithashtu, vetëm me paraqitjen e definicioneve në ligj, ne nuk e paraqesim thelbin e ligjit, se do të diskutojmë dhe do të vijmë në një harmonizim të pikëpamjeve tona dhe se synimi i Qeverisë, Ministrisë, mua si ministër që kam kam punuar 30 vjet për të drejtat e njeriut, për të drejtat e grave, qëllimi im nuk është ajo që u prezantua në podium, por qëllimi është që çdo qytetar në këtë vend t'i gëzojë të drejtat e veta njerëzore, tha Trençevska sot në Strumicë pas vizitës në Organizatën Sociale Shumëfunksionale. Qendra në Strumicë së bashku me ambasadorin britanik në vend, Matthew Lawson dhe kryetarin Kostadinov.

Kryetari i Komunës së Strumicës, Kostadin Kostadinov, sot iu përgjigj sulmeve ndaj pranisë së tij në tribunën e Kishës. Ai beson se nuk e ndjen për detyrë si kryetar komune, aq më tepër si person, të shkëputet nga pikëpamjet e Kishës, sepse, sipas tij, Kisha ka të drejtën e pikëpamjes së saj.

A duhet të akuzohem sepse kam qenë i pranishëm në tribunë bashkë me këshilltarët dhe duhet të akuzohemi, mendoj se nuk është mirë. Ndjenja ime personale, marrëdhënia ime personale me Kishën, me Dioqezën e Strumicës, është që në moshë të re, që nga lindja ime. Pozicioni i kryetarit nuk do të më detyrojë të prish marrëdhënien time personale me Kishën, me babain tim shpirtëror Vikar Peshkopi Jakob, vetëm sepse jam kryetar bashkie. Funksionet janë kalimtare dhe të ndryshueshme, tha Kostadinov, i cili kërkoi falje nga ata që e sulmuan, sepse siç tha ai i lëndoi ndjenjat e të gjithë qytetarëve të Komunës së Strumicës.

Më parë, kryetari i bashkisë së Facebook shkruajti "Liri, Liri, Liri!" Ortodoksia është përcaktimi im dhe është liria ime!”.

Letër i dërgoi KPM ministres Trençevska, në të cilën Vikari peshkop Jakov Stobiski thekson se konfirmohet pika e tij nga forumi, përkatësisht se “institucionet janë bërë peng i ideologëve gjinorë”.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës