Trençevska: Janë nënshkruar ndryshimet në marrëveshjen kolektive

jovana Trençevska
Jovanka Trençevska, Ministre e Punës dhe Politikës Sociale / Brifing i mëngjesit

Në konferencën e përbashkët për media me përfaqësues të SASHK-ut, ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska bëri të ditur se kontrata kolektive, e cila ndër të tjera nënkupton rritjen e të drejtave të punonjësve në kopshte, është nënshkruar dhe pritet të miratohet deri në fund të muajit maj.

“Në takimin e sotëm me përfaqësuesit e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe përfaqësuesit e SASHK-ut, janë nënshkruar ndryshimet në marrëveshjen kolektive, të cilat rregullojnë pagesën e pagave dhe kontributeve në paga gjatë grevës. “Deri në fund të majit do ta miratojmë marrëveshjen e re kolektive, e cila do të thotë të drejta shtesë për punëtorët në çerdhe”, tha Trençevska.

Trençevska, pas takimit të fundit me Nedelkovin më 17 maj, tha se po i afrohen qëndrimeve me SSK-në dhe se deri në fund të javës pret të arrihet një marrëveshje.

- Jemi pranë një zgjidhjeje përfundimtare. Jemi duke diskutuar disa zgjidhje të propozuara si nga MPSP-ja ashtu edhe nga SSK-ja dhe jemi afruar se çfarë do të thotë zgjidhja e kontestit. Gjatë javës ne vazhdojmë sërish dialogun. Shpresoj që deri në fund të javës të kemi nënshkruar marrëveshje dhe një vendim përfundimtar lidhur me vendimin për grevë në institucionet parashkollore. Duhet të jetë në interes edhe të MPSP-së edhe të SASHK-ut, gjegjësisht të punëtorëve në çerdhe dhe në përputhje me ligjin, tha Trencevska pas takimit me Nedelkovin.

Kryetari i SASHK-ut po ashtu u shpreh optimist se mund të arrihet një zgjidhje, por theksoi se nëse kjo nuk ndodh, mund të ketë pasoja për vendimin për ndërprerjen apo vazhdimin e grevës.

- Jemi të bindur që ky problem do të zgjidhet pozitivisht deri në fund të javës. Nuk duhet të duket se është pengesë, në kuptimin e vullnetit të mirë nga të dyja palët për tejkalimin e situatës, tha Nedelkov.

Video e ditës