Trajanov për proceset me Bullgarinë: Çështjet kryesore kontestohen nga mohimi i popullit dhe gjuhës maqedonase

Pavle Trajanov / Foto: MPB

Çështjet kryesore që ata e kontestojnë me mohimin e popullit dhe gjuhës maqedonase, është një politikë e keqe gjenocidale ndaj një populli dhe nuk duhet ta lejojmë. "Ne duhet të jemi të mençur dhe të durueshëm dhe të mos nxitojmë," tha ai Pavle Trajanov, kryetar i Bashkimit Demokratik në emisionin 24 analiza lidhur me proceset me Bullgarinë.

Sipas tij, kjo që po ndodh tani është reflektim i Marrëveshjes me Greqinë, pse edhe atje kemi bërë lëshime.

-Kur Bullgaria e pa që disa çështje mund të zgjidheshin, atëherë filluan ato procese.Teza për Zhivkovin se ne jemi pjesë e Bullgarisë, ajo tezë ka vite që jeton në Bullgari dhe me dekada është ndërtuar që jemi një popull me dy. shteteve. Unë jam mesatarisht optimist. “Unë nuk shoh ndonjë lëvizje thelbësore”, tha ai.

Video e ditës