Trajanov: Do ta rishqyrtojmë mbështetjen për Qeverinë nëse brenda tre muajve nuk futet një zonë zgjedhore

Bashkimi Demokratik i Paul Trajanit
Pavle Trajanov, Bashkimi Demokratik / Brifing i mëngjesit

Kreu i Bashkimit Demokratik dhe deputeti, Pavle Trajanov, pohon se nëse ndryshimet për një zonë zgjedhore nuk miratohen brenda tre muajsh, do të shqyrtohet nëse do të vazhdojë ta mbështesë Qeverinë.

- LSDM në thelb mbështet një zonë zgjedhore dhe ky ishte qëndrimi i tyre që të hapet debati për këtë çështje, por partitë e mëdha shpesh ndryshojnë mendimin e tyre dhe një konsensus i tillë i përgjithshëm vështirë se do të arrihet. Jam optimist se tre muaj janë koha optimale kur mund të miratohen ndryshimet në Kodin Zgjedhor. “Nëse nuk miratohen për tre muaj, ne do ta rishqyrtojmë mbështetjen tonë për Qeverinë”, tha Trajanov në emisionin “360”.

Ai bëri të ditur se për këtë ka biseduar me kryeministrin Dimitar Kovaçevski dhe se kjo çështje është pjesë e prioriteteve të Qeverisë.

Video e ditës