Trajanov: Nëse korniza negociuese mbetet siç është, qytetarët duhet ta votojnë në referendum

Pavle Trajanov
Pavle Trajanov / Foto: MPB

Kreu i Bashkimit Demokratik dhe deputeti, Pavle Trajanov, deklaroi sonte se vendimi përfundimtar për propozimin francez duhet të verifikohet nga Kuvendi.

- Qeveria mund të vendosë të pranojë kuadrin e negociatave, por është një rrezik i madh. Është thelbësore që i gjithë procesi tani të prezantohet para qytetarëve dhe të dëgjohet zëri i popullit. Një numër ekspertësh kanë rezerva serioze për propozimin francez dhe kjo duhet respektuar. Unë sugjeroj që nëse korniza mbetet e tillë, qytetarët të shprehin mendimin e tyre për të me referendum. Nëse ata mbështesin, vendosmëria e qytetarëve është të ecin përpara. Duhet të krijojmë miq dhe të shpjegojmë qëndrimin tonë, shpjegoi Trajanov.

Sipas tij, Ministria e Punëve të Jashtme ka dështuar për shkak se jemi përballur me një propozim të tillë.

- Ai përfshin të gjitha kërkesat e Bullgarisë. Është një dështim i diplomacisë. Si mund të bëhen kërkesat bullgare tani kërkesa evropiane?, pyet Trajanov në një paraqitje të ftuar në Sittel TV.

Video e ditës