Kaos total në notin maqedonas: Çrregullohet puna e pishinave në vend

Pishina “Boris Trajkovski” në Shkup / Foto: salaboristrajkovski.gov.mk

Rreth 500 notarëve nga Shkupi, të cilët stërviteshin në pishinën “Boris Trajkovski”, u është ndërprerë në mënyrë drastike procesi i stërvitjes për shkak të mosfunksionimit të objektit. Nuk është në funksion shtrati i madh olimpik, nuk funksionon as pishina në Kumanovë. Gjithçka ndodh kur notarët përgatiten për Kupën e Botës.

Noti në Maqedoni aktualisht është në kaos të plotë për shkak të mosfunksionimit të pishinave dhe pamundësisë për të kryer një proces normal stërvitor. Ky është një vlerësim i kryetari i Federatës Kombëtare të Notit Goran Stojanovski, i cili së fundi u zgjodh në atë pozitë në Kuvendin e Jashtëzakonshëm Zgjedhor me shumicë dërrmuese të votave nga klubet.

Nga sot Pishina “Boris Trajkovski” nuk funksionon per shkak te nje defekti dhe ka disa dite qe nuk punon pishina në Kumanovë. Është funksioni i vetëm në vend lugina e vogël e pishinës olimpike në Shkup, i cili as nga larg nuk mund të plotësojë nevojat e notarëve të mbetur të bllokuar. Sipas Stojanovskit, federata e notit po bën përpjekje në kontakte me Agjencinë për Rini dhe Sport, Komitetin Olimpik, disa ministri, madje edhe përmes kryeministrit Dimitar Kovaçevski. Ka vullnet të mirë, por zgjidhja është e pasigurt.

- Nga autoritetet morëm informacion se për zgjidhjen e problemit me pishinën “Boris Trajkovski” do të duhen 10-15 ditë. Sporti ynë i notit nuk mund ta durojë atë periudhë pa stërvitje. Dihet që një pushim 15 ditësh në not, atëherë nuk mund të kompensohet në një vit. Kemi një problem serioz. Pa proces stërvitor kanë mbetur edhe kombëtaret që po përgatiten për Botërorin e majit në Japoni. Dëmi është i madh - thotë Stojanovski.

Të gjitha klubet më thirrën për të gjetur një zgjidhje. Kam bërë kontakte me kryeministrin dhe ministritë kompetente. Ky është një problem serioz, shton Stojanovski.

Në Shkup 500 notarë nga tridhjetë klube kanë mbetur pa proces stërvitor. Autoritetet premtuan se do të ndihmojnë, por si dhe kur do të arrijë ndihma mbetet me ta. U takuam me AMC-në dhe KON-in, madje edhe kryeministrin, i cili në momente kur ka çështje shumë të rëndësishme na telefonoi dhe u interesua për problemin. Ka aludime se do të bëhen përpjekje për tejkalimin e problemit - thotë Stojanovski.

Shpëtim e sheh në aktivizimin e luginës së madhe olimpike, përdorimi i së cilës do ta lehtësonte apo zgjidhte problemin.

- Por të mos harrojmë se pishina olimpike operohet nga një subjekt privat - thotë Stojanovski, i cili për momentin nuk ka mundur të konfirmojë nëse me ndihmën e subvencioneve të mundshme nga shteti, koncesionari i pishinës do të pranonte të vendoste luginën e madhe. në funksionim.

- Lugina e vogël olimpike përdoret nga rreth njëqind apo dyqind notarë. Kur të vijnë këta 400 nga “Boris Trajkovski” do të jetë kaos. Lugina e vogël nuk është zgjidhje. Lugina e madhe do ta bënte këtë punë, por mbetet për t'u parë nëse kjo mund të bëhet. Por tani kjo është e vetmja zgjidhje për të “anashkaluar” problemin – tha Stojanovski, duke theksuar se shumë do të varet nga koncesionari.

Sipas Stojanovskit, zgjidhja do të ishte që Qeveria të subvencionojë shpenzimet për së paku një muaj derisa të tejkalohet problemi me “Boris Trajkovskin”.

Problem tjetër është se para disa ditësh pishina në Kumanovë është mbyllur dhe pesë klube me 300 notarë kanë mbetur pa stërvitje. Kumanova bën të ditur se deri në kalimin e krizës energjetike, pishina do të jetë jashtë funksionit. Kjo do të thotë një e ardhme e pacaktuar për 300 notarët në rrugë.

Pishina Olimpike: Pishina “Centar” punon me orar normal të punës

Menaxhmenti i Pishinës Olimpike “Qendra” reagon se pishina funksionon me orar dhe orar normal me pishinën 25 metra.

“Ne si edhe më parë si institucion përgjegjës për sportin në vend plotësojmë nevojat e të gjitha klubeve dhe notarëve që nuk mund të mbajnë stërvitje në pishinën e Karposhit dhe në pishinën e Kumanovës të cilat për momentin nuk janë duke punuar dhe së bashku do të gjejmë. një zgjidhje për të bërë të njëjtën gjë.stërvitjet e tyre në pishinën olimpike “Qendra”, thonë nga Administrata.

Video e ditës