Toshkovski: Kemi një bashkëpunim korrekt me Bojmacaliyev, qeveria teknike funksionon në mënyrë katastrofike

Festimi i Mvr/foto Slobodan Pechat/Slobodan Djuric

Ministri teknik i Punëve të Brendshme, Pançe Toshkovski në një intervistë për MIA-n thotë se raporti me zëvendësin e tij Mitko Bojmacaliyev është korrekt.

- Është normale të kemi mosmarrëveshje për tema të caktuara nga pikëpamja nëse unë kam të drejtë të nënshkruaj vetë apo ai mendon se nuk kam të drejtë të nënshkruaj - kjo është më normalja, por ne kemi një bashkëpunim korrekt dhe Shpresoj që të vazhdojë kështu. Për dallim nga bashkëpunimi korrekt me shtesën dhe deputetin, më duhet të shpreh një shqetësim të madh për paligjshmërinë në punën e Qeverisë sepse Qeveria është ajo që duhet të shkurtojë dhe të gjitha vendimet që ajo merr janë të kundërligjshme, thekson Toshkovski.

Sipas Toshkovskit, qeveria teknike funksionon në mënyrë katastrofike, duke treguar se nuk i respekton obligimet themelore ligjore që duhet t'i respektojë.

- Krejt pa asnjë justifikim ligjor dhe esencial, sidomos në fushën e të drejtës autoritare, të cilën qeveria e konsideron se ia ka dhënë Zoti, por nuk ma ka dhënë ligji vetëm e kufizuar nga krerët e Ministrisë së Punëve të Brendshme. , të cilin absolutisht kam të drejtë ta kërkoj me ligj dhe në të njëjtën kohë vetëm SVR Tetovë të mos më lejojë të caktoj një shef shtesë që do të jetë sipas dëshirës sime, dhe atë shtesë të caktoj një shef shtesë që do të jetë i tij. zgjedhje. Ky është fakti i parë ku ata bënë një faull katastrofik dhe për të cilin po i informoj në detaje të gjithë përfaqësuesit e komunitetit ndërkombëtar dhe më duhet të them se shprehin shqetësim të madh për kapacitetet demokratike të këtij vendi në fushën e realizimin e zgjedhjeve të drejta dhe demokratike, tha Toshkovski.

Problemi më i madh, nënvizon ai, është se ata morën detyrimin që zyrtarisht dhe ligjërisht të shpjegojnë pse e bënë këtë dhe tash e një muaj nuk ka asnjë shpjegim pse.

- Jo emri dhe mbiemri, por pozita e kryetarit të RSV-së Tetovë nuk më është dhënë, dhe pozita e kryetarit shtesë të RSV-së Tetovë nuk i është dhënë zëvendës ministrit shtesë - nuk e kam të qartë se si është marrë vendimi. nga Qeveria dhe pse deri më sot nuk kemi arsyetim juridik, thotë Toshkovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës