Toshkovski pret që prodhimi të rritet në tre mijë pasaporta në ditë

Pasaporta e vjetër dhe e re maqedonase/Foto: Sloboden pechat/Dragan Mitreski

Ministri teknik i Punëve të Brendshme, Pançe Toshkovski, pret që prodhimi ditor i pasaportave në të ardhmen të rritet në 3.300.

Toškovski vlerëson se numri i përgjithshëm i dokumenteve personale që duhet të zëvendësohen është diku rreth dy milionë dhe tregon se ai pret të arrijë një shifër prej rreth 75.000 në muaj, që është kapaciteti maksimal.

-Tani të mos pretendojmë se jemi, nuk e di çfarë, por gjithë kohën që mund të jap për të përmirësuar diçka në proces në periudhën e ardhshme që na ka mbetur, 70 e disa ditë deri në zgjedhje, si dhe Pas zgjedhjeve, ky proces nuk do të ndalet gjatë zgjedhjeve, do ta jap bashkë me të gjithë ekipin që më rrethon, bashkë me të gjithë ata që janë dashamirës si brenda Ministrisë ashtu edhe në lidhje me këtë çështje. Diku me raste, shifra që kanë pasur vazhdimisht si shifër për prodhim në Ministri është rreth 50.000 pasaporta në muaj. Numri që duam të arrijmë, një numër real, është diku rreth 75.000 pasaporta në muaj, thotë Toshkovski.

Ricaktimi, sqaron Toshkovski, do të bëhet në atë mënyrë që listat të pastrohen çdo 20 ditë. Kjo do të thotë se nëse dikush më parë kishte një takim më 15 dhjetor, tani do të ketë një takim në fund të prillit.

- Që nga 1 maji, tani kanë ardhur, dua të them deri në gusht. Pasi që këto emërime janë lëshuar në rubrikën e – terminet fillimisht plotësohen që nga prilli për faktin se edhe aty janë konstatuar. Kështu që ndërprerja filloi të ricaktojë njerëzit nga 1 maji e tutje. Por nga listat që i pastronim, terminet pa pagesë kishte edhe në muajin prill, thotë Toshkovski.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës